reklama
lenkaa*
Fanka BB :)
komi - no właśnie, kilka dni temu już pisałyśmy że dzieci ciągną do siadania. Ja pytałam pediatry czy to nie za wcześnie i nie stopować, ale zabroniła ingerować, kazała pozwolić mu rozwijać się w swoim tempie. To właśnie przypomina robienie brzuszków na razie i jak na mój gust, to na typowe siadanie jeszcze trochę poczekamy, więc się nie martwię o kręgosłup, a na razie ćwiczy po prostu mięśnie brzucha, potrzebna do siadania.
komi kika dni temu pisałyśmy o tym to chyba już normalne mój też tak robi ja się śmieję, że on brzuszki robi
sorki ale nie jestem w stanie czytac na biezaco dlatego zdarza mi sie dublowac pytania:-)
Oleśka1977
Jagody i Jaśki:)
asieek, 8 kg???!!!! Wow!
Bara, gratulacje za ząbki.!
nataliak, super, że jest poprawa. Na pewno nie będziecie musieli chodzić na rehabilitację. Myślę, że za bardzo spanikowalam w tym temacie i gdybym poczekała jeszcze trochę to Jasiek też by sie naprostował.
Bara, gratulacje za ząbki.!
nataliak, super, że jest poprawa. Na pewno nie będziecie musieli chodzić na rehabilitację. Myślę, że za bardzo spanikowalam w tym temacie i gdybym poczekała jeszcze trochę to Jasiek też by sie naprostował.
asia.k
Moj tez w czerwono-czarnym jezdzi i do tego jeszcze kwiatek taki duzy przyczepiony bo bardzo do niego gada )a u nas nie mówią ze duże tylko pytają czy to dziewczynka
a jak mówię, że chłopiec to zdziwieni, że czerwony wózek
bara - co z tymi ząbkami bo nie mam czasu nadrabiać postów ?
ślicznie wasze maluchy ważą nasz już nie szaleje z wagą ale wazy ładnie 6800 plus gips a waży 1kg !
w szpitalu wszyscy brali go za 69miesiecz....ną dziewczynke hahahahahaha
ślicznie wasze maluchy ważą nasz już nie szaleje z wagą ale wazy ładnie 6800 plus gips a waży 1kg !
w szpitalu wszyscy brali go za 69miesiecz....ną dziewczynke hahahahahaha
lenkaa*
a my po wizycie w poradni rehabilitacyjnej. na cwiczenia chodzic nie bedziemy bo jest duza poprawa od czasu wizyty u neurologa, wlasciwie to samo z siebie sie poprawilo. lekarz kazal nam tylko wzmacniac pas barkowy delikatnie unoszac dziecko w specjalny sposob za raczki 3razy dziennie po 3razy a jak zacznie sama odrywac glowke to 5x5. za miesiac kontrola i jak beda jakies watpliwosci to ewentualnie wtedy pochodzimy na cwiczenia. i kolejny lekarz ktory stwierdzil ze leniuszek jest calkiem dorodnym dzieckiem jak na swoj wiek
Nataliak czyli jest podobnie jak mówiłam - jak się idzie na NFZ na rehabilitację to się okazuje że jednak wszystko ok, a prywatnie pewnie kazaliby Ci przynajmniej z 10 sesjii wziąć, a potem jak Lenka i tak sama by to nadrobiła to przypisaliby sobie zasługi. Normalnie ekonomia rządzi światem. Nas cudowne uzdrowienie czeka w październiku, to jeszcze dłuższy okres oczekiwania niż u Was, a ja już po tych minionych 3 tygodniach widzę poprawę ogromną.
N
nataliak
Gość
dziewczyny na bolesne zabkowanie polecam specyfik o nazwie baby orajel. niestety nie jest dostepny w polskich aptekach, trzeba szukac na allegro i ogolnie w necie. mamy go bardzo polecaja, swietnie dziala tez na doroslych przy wszelkich bolach zwiazanych z zebami bo znieczula naprawde konkretnie.
reklama