reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

aga ale 3 są do 9 kg, a te 180 pieluch to na miesiąc nie wystarczy. Myślisz, że Tomuś aż tak urośnie w ciągu miesiąca? Jakąmacie teraz wagę?
My też mogliśmy jeszcze na 2 jechac, trochę się pospieszyłam z przeskakiwaniem na trójeczki, a wiadomo im mniejszy rozmiar, tym taniej:p

edit: mój Młody obmacuje mnie po cycach w trakcie karmienia:D jedną rączką od spodu, a drugą od góry, od małego wie co dobre i jak tatuś lubi duże cyce:DDD

Ostatnia edycja:
reklama
aga ale 3 są do 9 kg, a te 180 pieluch to na miesiąc nie wystarczy. Myślisz, że Tomuś aż tak urośnie w ciągu miesiąca? Jakąmacie teraz wagę?
My też mogliśmy jeszcze na 2 jechac, trochę się pospieszyłam z przeskakiwaniem na trójeczki, a wiadomo im mniejszy rozmiar, tym taniej:p

edit: mój Młody obmacuje mnie po cycach w trakcie karmienia:D jedną rączką od spodu, a drugą od góry, od małego wie co dobre i jak tatuś lubi duże cyce:DDD

problem w tym ze nie wiem il wazy ale cok kolo 7 juz bedzie..

a tym macaniem, to moj tez zawsze podczas karmienie mnie maca:-) ale tylko od góry :-p

Hahaha:-D Mój mnie łapie za ramiączko od stanika i tak szarpie że po karmieniu muszę podciągać zapięcie:-D Za cyce nie pozwalam się łapać bo mnie uszczypnął parę razy, za to daję mu do rączki swój palec ;-)

Aga, a ja bym poczekała z kupnem aż zużyjesz choć do połowy ten jumbopak, bo co Ci z tego że kupisz następne taniej jeśli ich nie zużyjesz? Kuba młodszy 2 tygodnie i 7 kilo jeszcze nie waży a ja już myślę czy w 4 nie wskoczyć bo 3 mu się już na nóżkach odgniatają coraz bardziej

a my w szpitalu od koleżanki z sali spróbowaliśmy pampersów dada z biedronki, dużo o nich było mowy... jak dla mnie super!!! chusteczki tez fajne. a wszystkow dobrej cenie.

Właśnie wróciłam z Mają z wizyty u neurologa. Z dobrych wiadomości to, to że mała nie ma ani słabego napięcia mięśniowego ani wzmożonego napięcia mięśniowego :D Lekarka była zachwycona bystrością Majki jak sama powiedziała "rzadko widuję tak bystre i uśmiechnięte trzymiesięczne dzieci", bo Majka całą wizytę uśmiechała się od ucha do ucha do lekarki (swoją drogą przemiłej). A teraz najważniejsze, odchylanie się naszego dziecka w czasie snu jest rzeczą normalną i nie ma obaw do niepokoju ale wynika z tego że nosimy ją często w pionie! I to się niestety zgadza. Dostaliśmy zalecenie pójścia na ćwiczenia do rehabilitantki aby skorygować to jej odchylanie się. Także od razu zapisałam małą do rehabilitantki i wiecie jakie u nas są terminy? 5 dni!!! :p
6 września czyli w poniedziałek idziemy na pierwsze zajęcia a 18 października na wizytę kontrolną do neurologa :) Tak czy inaczej lekarka powiedziała, że Maja jest zdrowa, natomiast ćwiczenia jedynie skorygują to odchylanie się (choć od tygodnia mała mi się nie odchylała w czasie snu) i przy okazji dowiem się jak ćwiczyć z dzieckiem aby wzmacniać jej różne partie mięśni :) Jestem super szczęśliwa, że wszystko jest dobrze bo strasznie się bałam żeby to nie było wzmożone napięcie mięśniowe. A swoją drogą dziewczynom z Wawy jeśli potrzebują, polecam przychodnię na Szajnochy, poradnia rehabilitacyjna dopiero co wyremontowana no i terminy mają króciutkie :)

wampi u nas pierwsza rzecz jaka robi Gabi jak sie obudzi i ja do niej podejde to łapie mnie za reke i trzyma mocno za palce i tak sie nimi bawi jak sie karmimy to robi dokaldnie to samo( radoche ma jak jej ruszam swoimi paluszkami i wtedy ona probuje dokladnie to papugować)
a co garderoby to caly karton ciuchów schowany...teraz nosimy wiekszosc 68 mamy tylko pare bodziaków na 62 ...i tez juz 74...rosną nam szkraby kochane...
u nas rozmiar to już 68 i 74 mniejsze rozmiary są za małe...
śpiworek na zimę mamy też na 74.
Maja też uwielbia bawić się moimi palcami. A wczoraj jak leżała na leżaczku to "zauważyła" swoje stópki:) Świetnie się im przyglądała i za wszelką cene chciała złąpać za paluszka:))).

Kurcze to tylko ja przeszłam na 4??? Ale malutkie te wasze dzieciaczki albo moja taka duża;)

Alis to świetnie że Majeczka jest zdrowiutka i radosna:)

reklama
Właśnie wróciłam z Mają z wizyty u neurologa. Z dobrych wiadomości to, to że mała nie ma ani słabego napięcia mięśniowego ani wzmożonego napięcia mięśniowego :D Lekarka była zachwycona bystrością Majki jak sama powiedziała "rzadko widuję tak bystre i uśmiechnięte trzymiesięczne dzieci", bo Majka całą wizytę uśmiechała się od ucha do ucha do lekarki (swoją drogą przemiłej). A teraz najważniejsze, odchylanie się naszego dziecka w czasie snu jest rzeczą normalną i nie ma obaw do niepokoju ale wynika z tego że nosimy ją często w pionie! I to się niestety zgadza. Dostaliśmy zalecenie pójścia na ćwiczenia do rehabilitantki aby skorygować to jej odchylanie się. Także od razu zapisałam małą do rehabilitantki i wiecie jakie u nas są terminy? 5 dni!!! :p
6 września czyli w poniedziałek idziemy na pierwsze zajęcia a 18 października na wizytę kontrolną do neurologa :) Tak czy inaczej lekarka powiedziała, że Maja jest zdrowa, natomiast ćwiczenia jedynie skorygują to odchylanie się (choć od tygodnia mała mi się nie odchylała w czasie snu) i przy okazji dowiem się jak ćwiczyć z dzieckiem aby wzmacniać jej różne partie mięśni :) Jestem super szczęśliwa, że wszystko jest dobrze bo strasznie się bałam żeby to nie było wzmożone napięcie mięśniowe. A swoją drogą dziewczynom z Wawy jeśli potrzebują, polecam przychodnię na Szajnochy, poradnia rehabilitacyjna dopiero co wyremontowana no i terminy mają króciutkie :)

Alis a mówili która bardziej jest szkodliwa pozycja w pionie? Tj. przodem czy tyłem?
Cieszę się że z Twoją małą wszystko ok. Moją cwiczymy ale w miedzyczasie zapisalismy na rehabilitacje na 23.09. (w innej poraadni mieli termin na... 26.10. !)

Do góry