reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

No widocznie jakieś tam swoje powody ma żeby tak sądzić. Ma facet prawo. Mogłam tylko dopytać dlaczego tak uważa. Następnym razem zapytam.
Ja chusty nie używam ale pomyślałam, że powinnam Wam to napisać. To chyba dobrze prawda?

reklama
prawo owszem ma zeby tak sadzic ale przykre ze pacjentow w blad wprowadza. niestety sporo jest lekarzy starej daty albo po prostu konserwatywnych ktorzy sa na 'nie' w stosunku do nowosci. akurat chusta nowoscia nie jest, jest wynalazkiem duzo starszym niz wozek ale niektorym jawi sie jako fanaberia i oczywiscie cos szkodliwego ;)

ciekawe co Ci powie ;) my z malzem zawsze jak idziemy pierwszy raz do jakiegos lekarza z leniuszkiem (jeszcze nie bylismy u tego samego pediatry bo zawsze inny ma dyzur ;)) to zadajemy jakies dziwne pytanie z odpowiedzi na ktore od razu wiemy czy warto sie zaglebiac w interesujace nas kwestie czy nie. zaliczylismy juz 'karmic tylko piersia, nie moze pani nie miec mleka, mleko zawsze jest tylko trzeba umiec dziecko przystawiac' ale najwiekszym hitem byla polozna srodowiskowa ze swoim szerokim pieluchowaniem i 'na pewno miala pani zgage w ciazy bo dziecko ma duzo wlosow' ;) pamietam ze Ty nicole tez trafilas na niezla ;) lekarze sa tylko ludzmi, ucza sie na bledach i z ksiazek, kazdy ma swoje przekonania, zwykle kazdy inne ;) jestem swiezo po lekturze ksiazki o chirurgach to sie wymadrzam bo otworzyla mi oczy na kilka kwestii (najlepiej nie chorowac ;P).

No fakt. Położna była nieziemska ;)
I tak sobie pomyślałam że może jest jakaś majóweczka, która niedługo wybiera się do ortopedy i by się go zapytała?
Pozbieramy opinie ;)
Ja idę dopiero za 3 miesiące

my bedziemy dopiero za dwa miesiace ale ten u ktorego bylismy krytykowal pieluchowanie a polecal chusty, od neurologa i jednego pediatry tez uslyszelismy ze chusty sa ok. w poniedzialek idziemy z leniuszkiem do poradni rehabilitacyjnej to podpytam co tam sadza.
poza tym sporo poczytalam o chustach i jedyne negatywne opinie pochodzily od niedouczonych forumowiczek. co do nosidel to ok sa tylko te ktore sa ergonomiczne i w ktorych nie nosi sie dziecka tylem do siebie. o chodzikach juz kiedys pisalismy ze absolutnie nie wolno ich uzywac (problemy z bioderkami i kregoslupem, nieprawidlowa nauka chodzenia). dla zainteresowanych tak na szybko linki ze strony lenny lamb na temat szkodliwosci niektorych nosidel oraz zalet i anatomii chustowania:
Dlaczego warto nosić dzieci ? - LennyLamb.com
Nie noś dziecka przodem do świata - LennyLamb.com
Anatomia noszenia - LennyLamb.com
Trochę o ewolucji - LennyLamb.com

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry