reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Byłyśmy dziś z Mają na szczepieniu i muszę pochwalić swoje dziecko bo nawet nie zapłakała ani razu! Przy okazji były pomiary i mała waży równo 5400 i mierzy 64 cm :D

reklama
Moja śpi identycznie, zresztą też wrzuciłam takie zdjęcia do grupy to możesz obejrzeć. Ja się zaniepokoiłam bo czasem takie odginanie główki świadczy o wzmożonym napięciu mięśniowym, także dziś na szczepieniu i wizycie u pediatry pokazałam zdjęcie Majki jak tak śpi i lekarz dała mi skierowanie do neurologa bo lepiej to sprawdzić choć to może być nic...Ale nieleczone wzmożone napięcie mięśniowe może doprowadzić nawet do porażenia mózgowego także wolę nie ryzykować...Dziś się zapisałam już na wizytę do neurologa i 1 września idziemy :)

kurcze Alis zestresowałas mnie... jutro podejde do lekarza i poprosze o skierowanie do neurologa, tez wole to sprawdzic.

muszę się pochwalić - moja mała dziś Iwszy raz przewróciła się z plecków na brzuch :))) i to nie przypadkowo bo kilka razy pod rzad jej to wyszło. czyli to przerzucanie na bok od kilku dni to byly przymiarki do brzuszka :) cwanaria moja kochana:)

kurcze Alis zestresowałas mnie... jutro podejde do lekarza i poprosze o skierowanie do neurologa, tez wole to sprawdzic.

muszę się pochwalić - moja mała dziś Iwszy raz przewróciła się z plecków na brzuch :))) i to nie przypadkowo bo kilka razy pod rzad jej to wyszło. czyli to przerzucanie na bok od kilku dni to byly przymiarki do brzuszka :) cwanaria moja kochana:)

Ja nie chcę nikogo stresować, bo jak już napisałam to może być nic groźnego ale może też świadczyć o wzmożonym napięciu nerwowym. Ja sama dziś jak o tym czytałam to się zestresowałam dlatego poprosiłam pediatrę o skierowanie, choć mam nadzieję że to jednak nic poważnego...
A Hani gratuluję obracania się z plecków na brzuch :) Mojej udało się to raz ale bardziej przypadkiem, choć obracanie się na bok już ma opanowane :)

Alis mnie też to tak wyglądało, ale nie chciałam cie stresowac, więc dosłownie nie pisałam, tylko sugerowałam ci, że to dziwna pozycja... no ale mam nadzieję, że to jednak nie wzmożone napięcie

katagorka gratki dla Gabrysi, super, że tak szybko udało się ją wyrehabilitowac, my do końca października będziemy chodzic- a to minimum, może okazac się, że dłużej, tfu! oby nie!

odkąd zaczęłam jeśc wszystko, to mój też puszcza non stop bączki, a jakie śmierdzące!!! fuujjj!:)))

elwiwas jak byliśmy ostatnio na szczepieniu, to też pediatra nam powiedziała, że siurek mu zarasta, ale na razie nic z tym nie robimy, trochę się niepokoję, bo ta dziurka teraz jest jak łepek od szpilki,
kurka, a tu wszyscy dookoła mówią, żeby nie naciągac... a jak zarośnie, to muszą nacinac:/

wrzuciłam zdjęcie w grupie-czy Wasze pociechy tez tak głowki wyginają? moja od kilku dni tak sobie upodobała i spi.
spanie to jedno, ale jak ona mi tak robi podczas kąpieli i tu juz jest niefajnie. w ogole dzieci nie powinny chyba tak głowy wyginac i patrzec sie do tyłu.
no właśnie miałam o tym samym pisać, co Alis..
Byłyśmy dziś z Mają na szczepieniu i muszę pochwalić swoje dziecko bo nawet nie zapłakała ani razu! Przy okazji były pomiary i mała waży równo 5400 i mierzy 64 cm :D
no no, duża jest- jak mój Tomek :-p tylko Tomek więcej waży :-)

a co do obracania się, to mój dziś pobijał rekordy szybkości w odwracaniu się z brzuszka na plecy, zrobił to 4 razy pod rząd, ja go abrzuch, a ten po 2 sekundach na plecach i uśmiech, przekładałam go tak 4 razy, po 4 zostawiłam na pleckach, to zaczął marudzić- aby go znowu na brzuszek położyć :-D

Alis mnie też to tak wyglądało, ale nie chciałam cie stresowac, więc dosłownie nie pisałam, tylko sugerowałam ci, że to dziwna pozycja... no ale mam nadzieję, że to jednak nie wzmożone napięcie

Jeśli dziecko tylko śpi w takiej pozycji to RACZEJ na pewno nie jest to wzmożone napięcie mięśniowe, gorzej jeśli robi tak ciągle nie tylko podczas snu, wtedy to raczej napewno wnm, tak mi powiedziała pediatra. Nasza robi tak tylko podczas snu, więc lekarka powiedziała że napewno nie ma powodu do niepokoju bo takie pozycje u dzieci są bardzo częste (wiele dzieci moich koleżanek tak spało i były zdrowe), ale oczywiście dała skierowanie bo nie zaszkodzi sprawdzić :) Ja tam jestem dobrej myśli bo mała na rękach czy w kąpieli nie odchyla się w ten sposób wogóle :)

reklama
gratulacje dla zdolnych bąbli :D:D Dorian jak go karmie to czasem też podnosił się do pozycji siedzącej a ja w szoku bo nie byłam na to przygotowana:szok:

estragon - co do siurdaków, to przyznam się, że czułam, że źle to robię- wydawało mi się , że za bardzo ze go boli:zawstydzona/y::baffled: ale jak tylko doktor przyszedł to kazałam mu od razu zerknąć i nie myliłam się, że zawaliłam:-(Kazał patrzeć czy się robi balonik jak sika bo to było by już nie fajnie... Mogę wam polecić pediatre z tamtego szpitala, chociaż mam nadzieję, że nie będzie konieczności ;)

Do góry