reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Nie sądzę by to ciąganie było objawem ząbkowania,aczkolwiek może i dzieci różnie "odreagowują".Ja tylko czytałam,że częste ciąganie i pocieranie uszu(łącznie z rozdrażnieniem i płaczem) może sugerować problemy laryngologiczne.
Mój mały lubi się niekiedy potrzymać za ucho przy jedzeniu :-),a tak to paluchy albo w buzi albo na czymś,co wciska do buzi :-D

reklama
tak jak pisałam na głównym nasz dzisiaj 7570 ale w ubranku i w gipsie, tak wiec mysle ze 7kg na pewno ma :)

ale pojawił się problem, Dorian zaczyna ssać palca ;/ ;/

pisałam ostatnio o naszych problemach kupkowych, które mam nadzieje że niedługo sie zakończą. mała dostała debridat i probiotyk dodatkowo na wyregulowanie. pani okreslila ze mala ma słabą motorykę jelitek. od wczoraj podaje przepisane leki i czekam na poprawe. wczoraj nawet podałam czopek zdesperowana a mala nie wiedziec jak wydalila go (czopek) i dopiero przed samym kapaniem po popracowaniu z nia nozkami wystrzelia najpierw woda z mleczkiem :/ a poznej troche lepiacej sie kupki.(po 6 dniach powinno znacznie wiecej wyjsc). meczyla sie przy tym bidulka, stekala a kupka nie chciala wychodzic:( czy Wasze maluszki tez maja takie klopoty z wyproznianiem sie? dodam ze jestem na piersi i raz dziennie na noc podaje bebilon comfort.
od innego pediatry dowiedzialam sie ze musimy poprostu przeczekac ten okres bo mala ma slaba motoryke i na samej kazeinie ciezko jest z niej cos reguralnie "wydusic".ma sie to poprawic jak zaczniemy podawac inne jedzonko, ale z tym doktor kazal poczekac na koniec 5 miesiaca (ja myslalam ze zaczne od 4 mca) bo mala (i pewnie wiekszosc maluszkow w tym wieku) ma za słabo rozwiniety uklad pokarmowy i dajac jej wczesniej jabluszka marchewki itp moge jej jedynie krzywde zrobic.

Cześć
Właśnie wróciłyśmy ze szczepienia. Lenka waży 4810 od ostatniej wizyty przytyła kilogram. Myślałam, że uda się jej do 5kg już dobić no ale jeszcze troszkę brakuje.
Obwód główki - 37 cm
Obwód klatki piersiowej - 38 cm

Po skończonym 4 miesiącu mamy wprowadzać pokarmy. Na początek kleiki a potem coś z marchewką, jabłuszkiem itp

moje dziecko właśnie leżąc na macie przewróciło się pierwszy raz z plecków na brzuszek!!!:szok::rofl2: ależ mnie zaskoczył:-D

My już po wizycie u pediatry, ważymy 5900 wzrost 63cm, przez 6 tyg przybyło 700g, narazie lekarka nic nie mówiła, ale jak się to nie zmieni to trzeba bedzie pomyslec nad zmiana żywienia, niestety nie zaszczepiliśmy sie, lekarka stwierdzali ze Lilka ma cos z wątrobą tzn podejrzewa, bo jest powiększona, dala nam skierowanie na mocz i morfologie i mamy sie stawić za tydzień, dostalismy tez skierowanie do Por rehabilitacyjnej, termin mamy na 29.09 w Krakowie

reklama
My już po wizycie u pediatry, ważymy 5900 wzrost 63cm, przez 6 tyg przybyło 700g, narazie lekarka nic nie mówiła, ale jak się to nie zmieni to trzeba bedzie pomyslec nad zmiana żywienia, niestety nie zaszczepiliśmy sie, lekarka stwierdzali ze Lilka ma cos z wątrobą tzn podejrzewa, bo jest powiększona, dala nam skierowanie na mocz i morfologie i mamy sie stawić za tydzień, dostalismy tez skierowanie do Por rehabilitacyjnej, termin mamy na 29.09 w Krakowie

Mam nadzieję że z tą wątrobą to jakiś fałszywy alarm i wszystko będzie dobrze :) Ale wiadomo lepiej to sprawdzić, trzymam kciuki :)

Do góry