reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

estragon mój tak od jakiś 2 tygodni robi :szok: w leżaczku i foteliku samochodowym łatwiej mu się podnosić, ale jak lezy na pleckach to też trenuje- brzuszki robi ;-)
przy kąpieli tez już strasznie się wierci i chce podnosić się

ojej to własnie tak samo jak moja mała...zauwazylam że jakby po tych cw mocniejsza sie zrobila i podonosi sie do przodu...

reklama
a my bylysmy u lekarza i doktorka najpierw dojrzala niby zabki, ale pozniej stwierdzila ze to tylko twarde dziaselka ale ze juz niedlugo sie Hani pierwsze wyzna... masakara ona ma dopiero 3 miesiace no ale tesciowa mowila ze maz tez mial szybko w 4 miesiacu juz dwa pierwsze.
moja tez sie do siadania garnie, co ja zlapie za raczki podnosi sie, na lezaczku tez cwiczy brzuszki. w ogole to zostalam strasznie zjechana przez swoja lekarke ze daje dziecko do tego typu urzadzen... poczulam sie jakbym dziecku krzywde robila wkladajac ja do bujaczka. wasi lekarze/lekarki tez maja takie podjescie do tego?

corina ja pytałam lekarza w por rehabilitacyjnej i mi powiedział, że takie dziecię można max na 20 minut dziennie pod warunkiem, że leżaczek ma nie większy kąt nachylenia jak 30-40 stopni

corina moja lekarka nie ma ic przeciwko sadzania w bujaczku, tzn mowiła ze można ale nie za długo.
dziecko chce tez z innej perspektywy patrzeć, niż tylko leżąc

Dziewczyny!

Dzisiaj moja Lenka wkońcu zaczęła podnosić główkę.:-)
Nawet nie wiecie jak się cieszę bo zaczynałam się martwić a tu proszę:-D:-D:-D
Relacja z tego zdarzenia w grupie:-)

reklama
właśnie wyczytałam, że jeśli dziecko ciągnie się za uszy, to może byc objaw wyrzynania się ząbków:eek::confused2:

Moja Nadia ciągnie się za uszy od jakiś dwóch tygodni,ale na zęby to trochę za wczesnie:eek:,no i z buzi ślinotok od około miesiąca,ale teraz taki,że wszystkie bluzki są mokre i muszę ją przebierać kilka razy dziennie

Do góry