reklama
A z tymi siatkami centylowymi to jest tak, że obowiązują warszawskie tj. pomierzono dzieciaki w Wawie w 1999r ale uwaga tylko na mleku modyfikowanym.
Siatki WHO mają troche inne wartości.
ja brałam z książeczki zdrowia, ale rzeczywiście nie zwróciłam uwagi wg kogo
hmmm muszę sprawdzić
bali - przeca mówiłam, że Leoś to szczuplaczek :-) absolutnie nie jest gruby!
taaaa szczuplaczek malowany od cyrkla ojciec woła na niego karczek
N
nataliak
Gość
te z ksiazeczek sa wg imid. obwod glowy - 90centyl. omg...
estragon
mamusia synusia:P
echh, nie czytam już o tych waszych wagach, wzrostach... ale porównując do siebie, to idziemy prawie łeb w łeb;-), ja na bilansie w połowie maja miałam dokładnie 3,5 miesiąca i ważyłam 5200 i miałam 60 cm--- mamusi synek
ja sprawdzałam na siatkach bb i wzrost wyszedł poniżej 3 centyla, a waga między 3-10
ja sprawdzałam na siatkach bb i wzrost wyszedł poniżej 3 centyla, a waga między 3-10
estragon
mamusia synusia:P
czy wasze dzieci też już się garną do siadania? Mój Młody od pewnego czasu, jak tylko Go podnosimy próbuje sam dźwignąc główkę i barki, tak jakby pcha do przodu, no i jak jest na leżaczku, to leci do przodu, to samo przy noszeniu przodem do świata, trochę mnie to martwi, bo to za wcześnie, boję się, że sam może sobie zaszkodzic...
N
nataliak
Gość
siatki bb daja jakies kosmiczne wyniki, lepiej sprawdzac na tych w ksiazeczce zdrowia.
reklama
estragon mój tak od jakiś 2 tygodni robi w leżaczku i foteliku samochodowym łatwiej mu się podnosić, ale jak lezy na pleckach to też trenuje- brzuszki robi ;-)
przy kąpieli tez już strasznie się wierci i chce podnosić się
przy kąpieli tez już strasznie się wierci i chce podnosić się