katagorka20
Fanka BB :)
Krewetka Liliance napewno nic nie jest zobaczysz!!! Trzymamy kciuki z Gabi
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie smutaj i nie stresuj, 2 tygodnie cwiczeń i młody będzie jak nowonarodzony :-)krewetka z watroba to na pewno fałszywy alaram
my tez bylismy dzis u pediatry i stwierdziła ze pawełek ma obnizone napiecie piesniowe a druga mowiła ze wszystko oki
ale na wszelki wypadek idziemy do neurologa a potem jak cos to zaczniemy rechabilitacje
u nas też z wagą 50 centyl, a wszyscy, że grubcio i księżyc w pełni .....
i zmierzyłam go w końcu sama, ma 64 cm, więc ubrania na 68 z pieluchą są na styk
Krewetka, Wampi trzymam kciuki za Wasze maleństwa.
u nas sie dziwne rzeczy dzieja: leniuszkowi 'strzyka' w stawach ;P
Powiem krótko IDŹDziewczyny.
Piszę do Was tego posta w wieeeelkim szoku
Otóz okazuje się, że u mojej Lenki zaczyna się proces ząbkowania Już!
Myślałam, że to dopiero gdzieś za 2-3 miesiące a tu proszę.
Zaczęło się od tego że zaczęła się ślinić i wszystko wkładać do buzi. Ale mówię - normalka u dzieci w tym wieku.
Od wczoraj jest jakaś marudna ale mówię pewnie po szczepieniu albo ma ten skok rozwojowy o którym pisałyście.
Dzisiaj zaczęła mi kwilić. I to tak, że od razu wiadomo że coś ją boli. Z zapałem gryzła mojego palca i ciągle wkładała go na jedną stronę. Zaglądam więc do buziulki a tam coś białego na dziąsłach - zęby!
Wyczytałam że ponoć ząbkowanie jest dziedziczne i jak rodzicom rosły wcześniej to i dzieciom będzie. Dzwonimy więc po rodzicach. Moja mama oczywiście nie pamięta kiedy mi ząbki wyszły ale za to mama R mówi że on i jego brat to mieli zęby w wieku 4 miesięcy! No szok za szokiem dzisiaj;-)
Ale czytałam również że najpierw powinny wyjść jedynki a Lenka te białe plamy na dziąsłach ma z tyłu szczęki :/
I teraz nie wiem jak jej pomóc. Totalnie nie byłam przygotowana na taką niespodziankę.
Ponoć są jakieś żele chłodzące, jakieś gryzaki ale ja nic nie wiem na ten temat:-(
Iść z nią do pediatry żeby potwierdził że to ząbki czy nie iść? Ja bym poszła...
No już sama nie wiem.:-(
Forumowe ciocie - poradźcie coś.:*