reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
Ja mam zamiar właśnie po 4 miesiącu podawać. Karmię mlekiem swoim i modyfikowanym ale wiem,że dużo mam nie tylko forumowych podaje słoiczki swoim dzieciom wcześniej i myślę, że można. Zawsze można się poradzić pediatry :)

Kilka dziewczyn zaczęło podawać wcześniej słoiczki zresztą była już o tym mowa dość niedawno :)
Ja poczekam z podawaniem słoiczków aż Maja skończy 4 miesiące, nie widzę potrzeby aby podawać jej wcześniej.

szkoły są różne, jedni piszą, żeby dawać wcześniej inni, że dopiero po 6 m-cu.
Alis pamietasz ten artykuł o glutenie?

Ostatnio w necie na innym forum znalazlam linka do zaleceń WHO. Tam piszą, że gluten dla cyckowych powinno się podawac dopiero w 10 m-mcu!

I bądź tu babo mądra...

afi - artykul byl w magazynie Dziecko.

a tu w skrócie info o którym mówiłam:

gluten wprowdzono do schematu tak wcześnie, bo WAŻNE jest (i tu naukowcy się zgadzają), żeby (o ile kobieta karmi piersią) podawać go pod osłoną mleka matki.
Jest wtedy lepiej tolerowany przez organizm dziecka i powoduje mniej reakcji alergicznych.

A ponieważ większość kobiet (statystycznie) nie karmi piersią długo (zazwyczaj do końca urlopu macierzyńskiego), stąd pomysł na wcześniejsze wprowadzenie glutenu.

Jeżeli kobieta planuje karmić piersią dłużej, lepiej jest (wg niektórych źródeł) wprowadzić gluten, jak w starym schemacie po 10 miesiącu. A w przypadku dzieci alergicznych jeszcze później.

reklama
szkoły są różne, jedni piszą, żeby dawać wcześniej inni, że dopiero po 6 m-cu.
Alis pamietasz ten artykuł o glutenie?

Ostatnio w necie na innym forum znalazlam linka do zaleceń WHO. Tam piszą, że gluten dla cyckowych powinno się podawac dopiero w 10 m-mcu!

I bądź tu babo mądra...

Pamiętam, pamiętam :) Faktycznie to co piszesz ma się nijak do tego co pisali w gazecie...hmm...i kogo tu słuchać...?

Do góry