reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Zgadzam się z maliną - ja też mam podciąganie polecone przez rahabilitanta. Tylko że ja widziałam jak ma to być wykonywane, pokazała mi to wykwalifikowana osoba i na pewno nie polega to absolutnie na podciąganiu do siadu - to ma być tylko podciągnięcie do etapu oderwania główki od podłoża i jak ktoś nie wie jak to robić to jedynie na podstawie przeczytanych naszych wypowiedzi, absolutnie nie powinien tego robić - zapytać lekarza, niech pokaże - samemu nie wolno.

reklama
Dorian też bardzo ładnie leży na brzuszku i trzyma główkę, obraca sobie ją na wszystkie strony bez odpoczynku. Dziwie mu się bo trzyma ją bardzo długo a potem się złości bo zmęczony i sapie hehe ;]:-D:-D A czy wasze szkraby też podnoszą pupę leżąc na pleckach ? nasz robi to notorycznie, śmiechu jest przy kąpieli bo K trzyma mu nogi a on tak wypina pupe do przodu, że tylko głowa leży mu w wanience. :-D
Nie wiem czy mnie zrozumiałyscie:-D:eek::eek:

wiem wiem o co ci chodzi.. u nas gabrysia tez podnosi pupcie wysoko...a jak nózki wysoko i potem uderza nimi tak o materac w łozeczku że aż dudni..i to samo robi w wózku, że czasem opiero sobie stopki o gondole wiecie o koniec wózka

Fajnie wejść i poczytać że majowe maluszki mają się coraz lepiej.
Asia.k wspaniałe wieści:tak:, super że z Marcelek się tak dobrze rozwija.:tak:
Chrupcia dobrze że ze Stasiem lepiej:tak:

My po wtorkowym bilansie trzymiesięcznym (choć jeszcze nam trochę brakuje do 3 m-cy):-)
Sami waży 6 kg i ma 62 cm:-D czyli urósł 10 cm w 11,5 tygodnia:rofl2: i przytył 2525 g:rofl2:
Za 4 tygodnie możemy wprowadzać już jedzonko. Dostałam książeczkę ze wskazówkami i nawet są tam 4 przepisy do wypróbowania:-)

Elwiwas mój podnosi pupę opierając się piętkami na podłożu, a przy tym przesuwa się w tył i kilkakrotnie omal mi głową w ścianę nie huknął na przewijaku:eek:

A jak go podnoszę to stopę wsadza mi w dekolt opierając ją na staniku i próbuje na nogi stawać:szok: Ale łeb ciężki do tyłu leci:-D

mój też robi taki "mostek" w kąpieli:) i przy przewijaniu strasznie wierzga nóżkami i tak samo wkłada stópki za bluzkę i próbuje stanąc:D z tym, że mój trzyma sztywno główkę

Dziewczyny, które rehabilitują maluszki. Ostatnia babka z opieki społecznej powiedziała, że gdy dziecko jest rehabilitowane może dostać jakiś zasiłek pielęgnacyjny. To takie info gdyby ktoraś była zaintersowana.

reklama
Może coś pogmatwałam. W każdym razie powiedziała, że jeśłi i będe jeździła na rehabilitacji mogą mi np zwrócić koszt dojazdu. Co będzie trzeba to spisać - nie wiem jak to obliczą ;/ Fakt bo ten pięlegnacyjny to w innym miejscu. Po weekendzie pójdę i się dowiem. A 25 idę po dezycję czy dostane jakiś zasiłek jako samotnie wychowująca matka ;D

Do góry