nie pisałam jeszcze, ale w piatek bylismy na szczepieniu. Jagoda troche płakała, ale nie tak bardzo jak za pierwszym i drugim (meningokoki) razem. Szybko się uspokoiła i spała do wieczora (szczepienie o 17) mi mo tego, że w dzień tez spała prawie 3 godziny. Miała stan podgorączkowy 37,5 st. ale jak sie obudziła, to była radosna i nie wyglądała jak dziecko z gorączką. Nie dawaliśmy jej nic przeciwgorączkowego, bo pediatra powiedziala, że jak jest poniżej 38 i dziecko nie marudzi, to żeby nie podawać. Spała całą noc. Potem w dzień ponad 5 godzin i nadal temperaturę miała... :/ Na wieczór daliśmy jej w końcu IBUM. Spała do 4:40 i musiałam wstac w nocy żeby mleko odciągnąć!!! Pierwszy raz mi się to zdarzyło (wczesniej nawet jak długo spała, to aż tak mi sie nie przepełniały piersi, a dzis w nocy miałam jak w 3 dobie po porodzie!) Dzis już nie ma temperatury, ale znów zasnęła... :/ ?
reklama
tak, skojarzonymi 6 w 1 + pneumo + rota
ale po pierwszej dawce tego nie bylo. moze troche bardziej senna byla, ale nie goraczkowała.
dzis juz nie ma temperatury
a, i zapomniałam pochwalić mojego małego klocka waży 6,5 kg
ale po pierwszej dawce tego nie bylo. moze troche bardziej senna byla, ale nie goraczkowała.
dzis juz nie ma temperatury
a, i zapomniałam pochwalić mojego małego klocka waży 6,5 kg
Ostatnia edycja:
afiliacja może stąd ta gorączka, bo za dużo na raz szczepionek? wiem, że u nas pneumokoki szczepią osobno
gratuluję pięknej wagi
za pierwszym razem też wszystko na jeden raz dostała i gorączki nie było. na pneumokoki i infanrix 6 w 1 to sa martwe szczepy bakterii (tylko na rota jest żywą szczepionką) więc nie ma znaczenia, czy razem czy osobno sie szczepi (nie mozna łączyc dwóch żywych szczepionek) mysle że po prostu miała taki dzień i nie doszukuję sie specjalnej przyczyny. czasami tak po szczepieniach jest. najważniejsze, że mimo temperatury dobry humor jej nie opuszczał a dzis juz jest ok
N
nataliak
Gość
po szczepieniu albo nawet przed polecam viburcol
krewetka a jak wygladaja u lilianki kupki po sloiczkach? bo u nas sa teraz co 2dni i bywaja twarde ale robione bez problemu. sama nie wiem czy to dobrze czy zle... na pewno po marchewce i kaszkach moga wystapic zatwardzenia. ostatnio dostala sama marchewke i wlasnie po tym byla twardsza kupka wiec chyba marchewka bedzie podawana tylko w duecie z jablkiem.
krewetka a jak wygladaja u lilianki kupki po sloiczkach? bo u nas sa teraz co 2dni i bywaja twarde ale robione bez problemu. sama nie wiem czy to dobrze czy zle... na pewno po marchewce i kaszkach moga wystapic zatwardzenia. ostatnio dostala sama marchewke i wlasnie po tym byla twardsza kupka wiec chyba marchewka bedzie podawana tylko w duecie z jablkiem.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama