reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

nie pisałam jeszcze, ale w piatek bylismy na szczepieniu. Jagoda troche płakała, ale nie tak bardzo jak za pierwszym i drugim (meningokoki) razem. Szybko się uspokoiła i spała do wieczora (szczepienie o 17) mi mo tego, że w dzień tez spała prawie 3 godziny. Miała stan podgorączkowy 37,5 st. ale jak sie obudziła, to była radosna i nie wyglądała jak dziecko z gorączką. Nie dawaliśmy jej nic przeciwgorączkowego, bo pediatra powiedziala, że jak jest poniżej 38 i dziecko nie marudzi, to żeby nie podawać. Spała całą noc. Potem w dzień ponad 5 godzin i nadal temperaturę miała... :/ Na wieczór daliśmy jej w końcu IBUM. Spała do 4:40 i musiałam wstac w nocy żeby mleko odciągnąć!!! Pierwszy raz mi się to zdarzyło (wczesniej nawet jak długo spała, to aż tak mi sie nie przepełniały piersi, a dzis w nocy miałam jak w 3 dobie po porodzie!) Dzis już nie ma temperatury, ale znów zasnęła... :/ ?

reklama
u nas obydwie dawki szczepionek, na szczęście, przeszły bezobjawowo, nawet marudzenia nie było
afi a szczepiłaś skojarzonymi?

tak, skojarzonymi 6 w 1 + pneumo + rota
ale po pierwszej dawce tego nie bylo. moze troche bardziej senna byla, ale nie goraczkowała.
dzis juz nie ma temperatury :)

a, i zapomniałam pochwalić mojego małego klocka ;) waży 6,5 kg

Ostatnia edycja:
afiliacja może stąd ta gorączka, bo za dużo na raz szczepionek? wiem, że u nas pneumokoki szczepią osobno
gratuluję pięknej wagi

za pierwszym razem też wszystko na jeden raz dostała i gorączki nie było. na pneumokoki i infanrix 6 w 1 to sa martwe szczepy bakterii (tylko na rota jest żywą szczepionką) więc nie ma znaczenia, czy razem czy osobno sie szczepi (nie mozna łączyc dwóch żywych szczepionek) ;) mysle że po prostu miała taki dzień i nie doszukuję sie specjalnej przyczyny. czasami tak po szczepieniach jest. najważniejsze, że mimo temperatury dobry humor jej nie opuszczał a dzis juz jest ok :)

po szczepieniu albo nawet przed polecam viburcol :)

krewetka a jak wygladaja u lilianki kupki po sloiczkach? bo u nas sa teraz co 2dni i bywaja twarde ale robione bez problemu. sama nie wiem czy to dobrze czy zle... na pewno po marchewce i kaszkach moga wystapic zatwardzenia. ostatnio dostala sama marchewke i wlasnie po tym byla twardsza kupka wiec chyba marchewka bedzie podawana tylko w duecie z jablkiem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry