reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

EE no bez przesady - przy gorączce wręcz zaleca się kąpel chłodną, wię na pewno wolno. Inna sprawa to to czy dzieć ma na kąpanie ochotę. Jak nie trzeba schładzać bo lekka gorączka i dziecko marudne, woda go nie rajcuje to ja bym nie kąpała i odpuściła, człowiek chory to nie ma ochoty na wiele rzeczy a dziecko też człowiek ;-), po co zmuszać? ale jak chce, to czemu nie?

reklama
A ja sie pochwale ze moje dziecko wreszcie zatrybilo o co chodzi z podnoszeniem glowy ;-) Do tej pory jakos nieudolnie ta glowe podrzucal, sapal, stekal, krecil sie w kolko i bil czolem w podloze. A dzisiaj ja go na brzuszek a on myk - glowa do gory i zadowolony oglada swiat. No doslownie z dnia na dzien, jakiegos olsnienia dostal chyba :tak:

Zdjecia upamietniajace sa w grupie :tak:

Bozuwi to gratulacje:tak:
Moja Lenka nadal nie chce podnosić główki ale mam nadzieje, że może tak jak u Ciebie pewnego dnia mnie zaskoczy;-)

Jakie kupy walą wasze dzieciaki? bo chyba sychych bobków ani "kiełbasek" z pieluszek im nie wyciągacie:confused:, więc jak?....
:-D:-D:-D Nawet jakby "kiełbaska" była to bym jej nie wyciągała z pieluchy:rofl2:
U mojego jest musztarda taka prawdziwa z gorczycą, bo żółty sosik i grudeczki, mniam:-p:-p:-p:-D:-D:-D

kiedy to była taka chuda wierzba :baffled: niech ją szlag
Tym bardziej że grubą dupę ma bym powiedziała!:-D:-D:-D

Do tej pory jakos nieudolnie ta glowe podrzucal, sapal, stekal, krecil sie w kolko i bil czolem w podloze.
"o Allahu spadnij z dachu":-D:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2:

Tak się uśmiałam że się Kuba obudził ;-)

Witajcie,

gratulacje dla kolejnych Pudzianów dźwigających główkę! :-)

U nas nocka jakaś słaba, Stasia chyba brzuszek bolał bo często płakał :-( Musiało nam coś zaszkodzić (tylko co???) bo ja z kolei mam wysypkę na udach i przedramionach. Myślę, że nektarynki musiały byc mocno sypane jakimś szajsem bo nic nowego nie wprowadzałam.

Teraz jest lepiej i Stachu szamie łapę z zachwytem wpatrując się w cuda jakie wiszą w szafie (małż zostawia otwartą jak wychodzi i dzięki temu wiem, że Młodego to kręci ;-)

Corina a może herbatka na córcię nie działa? Moja Hanusia zaczęła robić więcej kupek dziennie po rumiankowej z BoboVity, a po Hipp puszczała śmierdzące bączki i kupa raz dziennie. Jest już na samym mm, więc to na pewno zmiana herbatki pomogła.
no moja po hippie smierdziuchy tylko wali, kupy nadal brak,co prawda 3 dzien dopiero ale czuje ze bedzie jak ostatnio i przy 5 dniu podam czopka, kurde nie chce jej przyzwyczajac do czopkow:( nie wiem od czego ma malutka ten zastoj. moze sprobuje bobovite jeszcze podac, jak ona nie pomoze to juz nie wiem co.. :/
a ile w ogole podawac trzeba tej herbatki? ja swojej 100ml dziennie dawalam, moze to za malo?

reklama
Witam po dość długiej przerwie.
Chętnie Was podczytywałam gorzej z pisaniem:sorry:
Mój synek za kilka dni skończy 3 miesiące, czytałam, że powinien podejmować próby podciągania się do siadania. Niestety mój synem nie wykazuje takich chęci. Jak śpi lub leży na pleckach najczęściej główkę ma odwróconą w lewą stronę. Jak leży na brzuszku główkę trzyma dość stabilnie i kręci nią w prawo i w lewo podobnie sytuacja ma się jak nosimy go pionowo, chętnie rozgląda sie we wszystkie strony. Nie wiem czy mam dać mu jeszcze troszkę czasu i zachęcać do przekręcania główki w prawą stronę, czy udać się do rehabilitanta. A jak jest z waszymi maluszkami?

Do góry