reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

EE no bez przesady - przy gorączce wręcz zaleca się kąpel chłodną, wię na pewno wolno. Inna sprawa to to czy dzieć ma na kąpanie ochotę. Jak nie trzeba schładzać bo lekka gorączka i dziecko marudne, woda go nie rajcuje to ja bym nie kąpała i odpuściła, człowiek chory to nie ma ochoty na wiele rzeczy a dziecko też człowiek ;-), po co zmuszać? ale jak chce, to czemu nie?

reklama
A ja sie pochwale ze moje dziecko wreszcie zatrybilo o co chodzi z podnoszeniem glowy ;-) Do tej pory jakos nieudolnie ta glowe podrzucal, sapal, stekal, krecil sie w kolko i bil czolem w podloze. A dzisiaj ja go na brzuszek a on myk - glowa do gory i zadowolony oglada swiat. No doslownie z dnia na dzien, jakiegos olsnienia dostal chyba :tak:

Zdjecia upamietniajace sa w grupie :tak:

Bozuwi to gratulacje:tak:
Moja Lenka nadal nie chce podnosić główki ale mam nadzieje, że może tak jak u Ciebie pewnego dnia mnie zaskoczy;-)

Jakie kupy walą wasze dzieciaki? bo chyba sychych bobków ani "kiełbasek" z pieluszek im nie wyciągacie:confused:, więc jak?....
:-D:-D:-D Nawet jakby "kiełbaska" była to bym jej nie wyciągała z pieluchy:rofl2:
U mojego jest musztarda taka prawdziwa z gorczycą, bo żółty sosik i grudeczki, mniam:-p:-p:-p:-D:-D:-D

kiedy to była taka chuda wierzba :baffled: niech ją szlag
Tym bardziej że grubą dupę ma bym powiedziała!:-D:-D:-D

Do tej pory jakos nieudolnie ta glowe podrzucal, sapal, stekal, krecil sie w kolko i bil czolem w podloze.
"o Allahu spadnij z dachu":-D:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2:

Tak się uśmiałam że się Kuba obudził ;-)

Witajcie,

gratulacje dla kolejnych Pudzianów dźwigających główkę! :-)

U nas nocka jakaś słaba, Stasia chyba brzuszek bolał bo często płakał :-( Musiało nam coś zaszkodzić (tylko co???) bo ja z kolei mam wysypkę na udach i przedramionach. Myślę, że nektarynki musiały byc mocno sypane jakimś szajsem bo nic nowego nie wprowadzałam.

Teraz jest lepiej i Stachu szamie łapę z zachwytem wpatrując się w cuda jakie wiszą w szafie (małż zostawia otwartą jak wychodzi i dzięki temu wiem, że Młodego to kręci ;-)

Corina a może herbatka na córcię nie działa? Moja Hanusia zaczęła robić więcej kupek dziennie po rumiankowej z BoboVity, a po Hipp puszczała śmierdzące bączki i kupa raz dziennie. Jest już na samym mm, więc to na pewno zmiana herbatki pomogła.
no moja po hippie smierdziuchy tylko wali, kupy nadal brak,co prawda 3 dzien dopiero ale czuje ze bedzie jak ostatnio i przy 5 dniu podam czopka, kurde nie chce jej przyzwyczajac do czopkow:( nie wiem od czego ma malutka ten zastoj. moze sprobuje bobovite jeszcze podac, jak ona nie pomoze to juz nie wiem co.. :/
a ile w ogole podawac trzeba tej herbatki? ja swojej 100ml dziennie dawalam, moze to za malo?

reklama
Witam po dość długiej przerwie.
Chętnie Was podczytywałam gorzej z pisaniem:sorry:
Mój synek za kilka dni skończy 3 miesiące, czytałam, że powinien podejmować próby podciągania się do siadania. Niestety mój synem nie wykazuje takich chęci. Jak śpi lub leży na pleckach najczęściej główkę ma odwróconą w lewą stronę. Jak leży na brzuszku główkę trzyma dość stabilnie i kręci nią w prawo i w lewo podobnie sytuacja ma się jak nosimy go pionowo, chętnie rozgląda sie we wszystkie strony. Nie wiem czy mam dać mu jeszcze troszkę czasu i zachęcać do przekręcania główki w prawą stronę, czy udać się do rehabilitanta. A jak jest z waszymi maluszkami?

Do góry