reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
czyli jednak jest jakaś prawidłowość, że dzieciaczkom troszkę później włącza się tryb "SSAĆ" i smok jest pomocny ;>
calineczkazbajki jeśli Twoja pociecha chce jeść i jedzonko ją uspokaja - to nie dawaj smoka tylko (.)(.). Ja daję smoka gdy nic innego nie pomaga, a zwłaszcza gdy widzę, że jest śpiący a nie może usnąć (ze smokiem 5sek i śpi).

buzowi - nasz puszcza śmierdzące bączury ;D

dzisiaj ważyliśmy małego w spzitalu bez gipsu i ma równe 6kg ;D

A u nas kupka jest 3-4 razy dziennie :) I Tomkowi najlepiej robi się ją podczas karmienia lub na huśtawce. Tyle tylko, że po takiej huśtawkowej kupce zamiast myć pupkę, myję brzuszek :-D Ktoś mi może wytłumaczy, jak on to robi? ;-)

A co do USG to zaczynam mieć wątpliwości. Nasza pani pediatra po badaniu stwierdziła, że wszystko jest ok z bioderkami i że nie trzeba się spieszyć z USG, bo to tylko formalność. Zapisałam więc Tomka na nfz i mamy termin na 20.08. I teraz nie wiem, czy to nie będzie za późno...

Ostatnia edycja:
Ania jak to mówią lepiej później niż wcale, mam nadzieję że ta wizyta będzie tylko formalnością ale warto iść dla spokojności

Witam dziewczyny :)
Mój Skarb też puszcza bąki , w końcu to normalny facet jest :)

a Kupka .... na początku było 10-12 dziennie ... i tak przez 6 tygodni ...
Teraz jest około 4 .... uff....
ale i tak muszę uważać przy przebieraniu , bo już 2 razy kupka poszła podczas przebierenia ... Na szczęście zdążyłam szybko zareagować ....

a USG bioderek - u nas tego nie robią dzieciom u których nie ma do tego wskazań. Bioderka miał badane w szpitalu i jak skończył 6 tyg... Są w porządku :)

reklama
U na bąki śmierdzące to mało powiedziane....:-) Jak bylismy na wizycie u pani doktor przed szczepieniami, rozebrała mu pampersa żeby zobaczyć siusiaka...Wojtek wtedy puścił bąka...Pani doktor aż się sakrzywiła i powiedziała o fu....myslałam z mężem że nie wytrzymamy ze śmiechu:-D:-D
Co do bioderek to też myślałam że to formalność, a jednak nie:-( Chociaz ten niby pan doktor powiedzial ze wszystko jest dobrze tylko jeszcze mały ma chrząstki a powinno już kostnieć...
Kupki mamy raz dziennie czasem zdarzy się jedno dniowa przerwa....

Do góry