reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Lenka u mnie podobnie jak u nataliak pediatra daje skierowanie do ortopedy i dopiero on na usg.wg mnie bez sensu dlatego od razu poszłam prywatnie
Aga,iwi to super że wszystko ok na usg, ja jeszcze muszę pieluszkować,ale właśnie mi się przypomniało że dzisiaj zapomniałam:crazy:,ale już jej nie będę przeszkadzała w spaniu

U mnie w miarę dień ustabilizowany: usypia ok 22 śpi do 8,czasami je tak o 5. Potem od 8 do 9 trochę pogaworzy i znowu śpi tak do 12,potem jedzonko i do wieczorka już nie śpi tylko czasami sobie kima. Ale jak nie śpi to jest grzeczna,leży sobie w bujaczku,rozgląda się i lubi jak się do niej gada.

reklama
u mnie podobnie jak u nataliak pediatra daje skierowanie do ortopedy i dopiero on na usg.wg mnie bez sensu dlatego od razu poszłam prywatnie

ja nie uwazam zeby to bylo bez sensu. trafilismy na swietnego ortopede ktory mimo ze nie robil usg to bardzo dlugo wyginal leniuszkiem na wszystkie strony ;) poza bioderkami sprawdzil tez inne czesci ciala czy wszystko ok. do tego byl szalenie mily i fantastycznie sie zachowywal w stosunku do dziecka. bardzo bylismy zadowoleni z tej wizyty. a skierowanie dal do blizniaczej przychodni gdzie specjalista zrobil samo usg zeby potwierdzic ze wszystko ok i tu juz nie musielismy czekac, badanie bylo po kilku dniach.

My po wczorajszej wizycie u lekarza - Karol wazy 5600 i mierzy 58cm (szczerze mowiac to wydaje mi sie wiekszy :sorry2:)

Szczepilismy sie wczoraj 6w1 i o ile Karol dzielnie zniosl szczepienie (wrzasnal sobie na chwilke, ale szybko sie uspokoil), to popoludniu w domu byl hardcore - nie spal, nie jadl, tylko sie darl. Goraczki na szczescie nie mial. Jak usnal o 18 to nawet go nie kapalam, tylko pozwolilam spac do woli. No i spal do 2 w nocy i jak juz sie obudzil, to nowe sily witalne w niego wstapily, i nie spal do rana (a ja z nim, bo mialam faze na obserwowanie czy wszystko z nim okej). O 7 pojadl, strzelil kupe i spi do teraz.

Rano dzwonili do mnie z przychodni zapytac jak Karolek zniosl szczepienie i czy wszystko z nim okej - milo z ich strony :tak:

Bozuwi to rzeczywiście miło z ich strony :tak: Z długością już dziewczyny wcześniej pisały, że w szpitalu inaczej mierzyli (dokładniej), a w przychodni Hanusię przyłożyli do miary i lekko nóżkę wyprostowali (miała trochę zgiętą) i wyszło, że urosła tylko 1 cm (z 59 cm na 60cm). Wczoraj mierzliśmy ją miarą krawiecką i ma ok 62 cm ;-)

Lenkaa, u nas pediatra wypisała skierowanie na usg na wizycie w domu, gdy przyszla młodego obejrzeć. Tyle że my zrobilismy usg prywatnie za 50 zł.

Malina, Jasiek zaczął sobie ustalać juz drzemki, łapie ich kilka w ciągu dnia mniej więcej w tych samych godzinach. Jestem w szoku bo Jagodzie ustaliły sie dwie drzemki jak miała chyba z 5 miesięcy, wcześniej ni w kij ni w oko spała.

Z długością już dziewczyny wcześniej pisały, że w szpitalu inaczej mierzyli (dokładniej), a w przychodni Hanusię przyłożyli do miary i lekko nóżkę wyprostowali (miała trochę zgiętą) i wyszło, że urosła tylko 1 cm (z 59 cm na 60cm). Wczoraj mierzliśmy ją miarą krawiecką i ma ok 62 cm ;-)

w szpitalu mierza jeszcze gorzej bo zwykle dodaja dlugosc stopki nie wiadomo po co.

Czy Wasze dzieci puszczaja smierdzace baczki? Czy takie bardziej neutralne? Karol wlasnie lezy kolo mnie na brzuszku i robi pompki, a przy tym tak smierdzaco sadzi, ze zaraz bede chyba musiala przeciag zrobic zeby oczyscic atmosfere :szok:

Czy Wasze dzieci puszczaja smierdzace baczki? Czy takie bardziej neutralne? Karol wlasnie lezy kolo mnie na brzuszku i robi pompki, a przy tym tak smierdzaco sadzi, ze zaraz bede chyba musiala przeciag zrobic zeby oczyscic atmosfere :szok:

:-D:-D:-D:-D mój takim gazem musztardowym sadził przez tydzień po grillu:-) ale Twój na butli to tak już chyba będzie, współczuję:tak::-D

reklama
Witam :)
Moje dziecię nie chciało smoka , a teraz nie chcę mu dawać bo się boję że całkowicie odrzuci pierś ( dokarmiam go butelką ...),

Spanie ? Róźnie... jak mąż jest w domu to wydaje mi się ,że Synek więcej śpi :):)

Chciałabym wprowadzić jakis rytm np jedzenie co 3 godz ... ale co robić jak Synio głodny i nie płacze ale się drze ? dawać jednak smoka ?

Do góry