reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Malina nie martw się z tym spaniem bo u nas to tez róznie... dzisiaj do południa spał tylko 2 razy po pół godzinki i budził sie z płaczem a po południu sukces miesiąca bo spał 3 godziny... nie pamiętam juz kiedy tak spał ostatnio
ale teraz zamiast spać to leży w łóżeczku i jęczy...

reklama
Ja na szczęście mogę przewidzieć kiedy Lenka się obudzi, kiedy zaśnie itp
Od kiedy karmię ją co 3 godziny (oczywiście jeśli chce w międzyczasie to dostaje ale o wyznaczonej porze i tak jej podaje) śpi i budzi się regularnie.
W nocy nie podaje jej butelki (ostatnia o 24 na śpiocha) tylko czekam aż sama się obudzi. Wygląda to tak że ok 5-6 budzi się,je, śpi do 8 potem o 9 dostaje jedzonko i śpi do 12 po 15 budzi się,je i od tego czasu jest na czuwaniu. Aż do 19-20

Nicole - normalnie miodzio :-) ja tez tak chcę
a dziś rekord u nas - spała godzinę do południa, potem godzinę od 14, potem od 17 do 19:30.. przesunęłam więc wieczorną kąpiel na 20:40 i zaraz po kąpieli i jedzonku znów padła, czyli mamy bilans 4,5 h w dzień!!! szok

Nicole- to zazdroszczę, super sprawa:-)
U mnie każdy dzień inny, tylko spanie po kąpieli zawsze o podobnej porze ok 21 a tak to jak Wojciechowi pasuje:-)
Wojtek od 6 tygodnia przewraca się z brzuszka na plecki, a teraz zaczął kłaść się na boczek i chyba próbuje przechodzić na brzuszek...Ciekawe kiedy mu się to uda?:-)
Jutro mamy kontrole bioderek, co też pan doktor powie....

hehe jak to powiedział mój R. ciężko wytrenowane ;-)

Malina ale pewnie śpi Ci ładnie w nocy co?

Dziewczyny może też wypróbujcie karmienia co 3 godzinki? Uważałam że to stara szkoła ale sprawdza się super. Ustalanie rytmu dnia trwało jakieś 2 tygodnie.

Ostatnia edycja:
Aga - super, ze wszystko z biderkami ok

Dziewczyny, czy zaobserwowałyście u swoich maluchów jakąś regularność (z pominieciem spanka po kąpieli) - okresy czuwania/spania etc??
bo u nas kazdy dzień wygląda inaczej, zwariowac można, czasem nie śpi wcale w ciągu dnia, czasem ma kilka drzemek po kilkanaście minut, a czasem śpi 3 godziny ciurkiem, innym razem śpi caly dzień z przerwami na żarcie... chciałabym wiedzieć czasem czego można się spodziewać..
Malina u nas jedzonko w miarę regularnie ale spanie to juz nie:no: wczoraj np spał w dzień prawie 6h:szok: ( raz ok 2,5h i pozniej 3,5h)dziś 2 razy po ok 1h a w te upały godzine na raty albo i nawet mniej...Tez bym tu chciała mieć jasnosć ale chyba musze poczekac az sie to jakos ustali... chyba ze sa na to jakies sposoby:-D
my po usg bioderek, wszystko ok, nie trzeba pieluszkować, lekarz jakieś fachowe terminy uzywał, ale jest dobrze, spytał tylko, czy podaję młodemu witaminę D, ja że tak 1 kapsułkę, na to on, żeby dalej podawać :-)
Aga super że wszytsko ok:-)

Witam wieczorową porą:)
My po USG bioderek, wszystko w porządku, pieluchować nie trzeba, hurra:)))))
Gdzie się z fifim nie pojawimy, nikt nie chce wierzyć, że ma dopiero 2 miesiące:szok:
Wygląda rozmiarowo i rozwojowo na dziecko 3 -4 miesięczne:-D

hehe jak to powiedział mój R. ciężko wytrenowane ;-)

Malina ale pewnie śpi Ci ładnie w nocy co?

Dziewczyny może też wypróbujcie karmienia co 3 godzinki? Uważałam że to stara szkoła ale sprawdza się super. Ustalanie rytmu dnia trwało jakieś 2 tygodnie.
czy ja wiem??? różnie - zasypia z reguły ok 20:30 i śpi do ok 3 lub 4, potem juz gorzej bo budzi się ok 6-7 i ciągnie spanko do 8-9 ale to też nie reguła..
u nas regułą jest BRAK REGUŁ niestety :-((

Iwi - gratulacje :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Nicole - normalnie miodzio :-) ja tez tak chcę
a dziś rekord u nas - spała godzinę do południa, potem godzinę od 14, potem od 17 do 19:30.. przesunęłam więc wieczorną kąpiel na 20:40 i zaraz po kąpieli i jedzonku znów padła, czyli mamy bilans 4,5 h w dzień!!! szok

U mnie nieraz nie śpi cały dzień(może ze dwie,trzy drzemki po 15 min.),ale ma kolke ,więc to ja wybudza,a teraz gdy jest chłodniej,to śpi więcej w dzień,ale max.łącznie do 4 godz.,rzadko 5 godz. na dzień,także miałaś całkiem niezły wynik;-)

Do góry