u nas przełożenie zabawek nie działa, woli gapić się w ochraniacz, aga nie jesteś panikara, wczoraj dostałam od lekarza taka kartkę co dziecko powinno w danym okresie robić, i tam napisane jest ze nieprawidłowości , które ujawniają sie do 3 miesiąca a nie kontrolowane, w pozniejszym wieku sie utrwalają ( mam nadzieje ze zrozumiale to napisalam)
reklama
lenkaa*
Fanka BB :)
Jacholec też patrzy głównie na prawo, choć jak śpi na brzuchu to głowa jest już w drugą stronę obrócona, czyli jego lewą. Jaś bardzo ładnie od początku dźwigał główkę i czasem też piersi, leżąc na brzuchu, ale właśnie ta prawa strona patrzenia zastanawia moją pediatrę. My więc jesteśmy umówieni do neurologa na 27 lipca w sprawie "prawej strony" , jak wrócimy to zdam relację co lekarz fachowy na to mówi
jestemy po wizycie Damianka w poradni neantologicznej,musimy tam sie kontrolowac az do ukonczenia 1 roku zycia ze wzgl na te zapalenie pluc z ktorym maly sie urodzil
wazy 6 kg:-):-)
przez 2 tyg przytyl 600 gram,jestem taka happy:-)
wazy 6 kg:-):-)
przez 2 tyg przytyl 600 gram,jestem taka happy:-)
Oleśka1977
Jagody i Jaśki:)
Hm. W takim razie ja chyba pójdę do pediatry i zapytam, bo Jasiek cały czas woli spać na prawym uchu, jak śpi na brzuchu to też na prawym uchu ale za to jak go biorę na ręce to mi bardzo głowę wykręca w drugą stronę, aż się odchyla. Czasem, jak go chcę przystawić do prawej piersi to mu prawie na siłę głowę odwracam:///
Piąstki też zaciska, ale nie cały czas.
A co do służby zdrowia to "spuszczę zasłonę milczenia", bo jakbym powiedziala co myślę, to by mnie administrator bb w trybie natychmiastowym karnie usunął z forum i zakazał powrotu...
Komi, super, że Damianek tak ładnie przybiera na wadze, no i nie zazdroszczę tych wizyt w poradni. Często tam macie bywać?
A co do służby zdrowia to "spuszczę zasłonę milczenia", bo jakbym powiedziala co myślę, to by mnie administrator bb w trybie natychmiastowym karnie usunął z forum i zakazał powrotu...
Komi, super, że Damianek tak ładnie przybiera na wadze, no i nie zazdroszczę tych wizyt w poradni. Często tam macie bywać?
Hm. W takim razie ja chyba pójdę do pediatry i zapytam, bo Jasiek cały czas woli spać na prawym uchu, jak śpi na brzuchu to też na prawym uchu ale za to jak go biorę na ręce to mi bardzo głowę wykręca w drugą stronę, aż się odchyla. Czasem, jak go chcę przystawić do prawej piersi to mu prawie na siłę głowę odwracam:///
wiesz co ogolonie jest ok w tej poradni,bardzo mila lekarz,zaszlam na swoja godzinke i od razu weszlam,bez zadnego czekania,teraz mamy wizyte 2 wrzesnia
lenkaa*
Fanka BB :)
Krewetka teraz doczytałam o terminach rehabilitacji - to jest normalnie skandal jakiś. Jakby dziecko miało później problemy zdrowotne przez brak dostępu do rehabilitacji to możnaby pozwać państwo za takie utrudnienia. Kurde od czego jest ta konstytucja? od podcierania tyłka? Mam nadzieję że ktoś w końcu z tym pójdzie do Strasburga, nie każdego stać na prywatne leczenie
Ja z kolei dziś umówiam Jasia na usg bioderek bo tak wszystkie piszecie że już byłyście a nam żaden z lekarzy nie zlecił - państwowy pediatra powiedział ze jak skończy 3 miesiące to ewentualnie a prywatny, ze jak poród sn i główkowy to wogóle nie trzeba. Ale już się chcieliśmy uspokoić, żeby nie było ze czegoś nie dopilnowaliśmy i dziś umówiłam małego na to usg, i państwowo udało mi się załatwić na 30 lipca - za 10 dni, więc jestem w szoku, ale kolejny termin dopiero na wrzesień mieli
Ja z kolei dziś umówiam Jasia na usg bioderek bo tak wszystkie piszecie że już byłyście a nam żaden z lekarzy nie zlecił - państwowy pediatra powiedział ze jak skończy 3 miesiące to ewentualnie a prywatny, ze jak poród sn i główkowy to wogóle nie trzeba. Ale już się chcieliśmy uspokoić, żeby nie było ze czegoś nie dopilnowaliśmy i dziś umówiłam małego na to usg, i państwowo udało mi się załatwić na 30 lipca - za 10 dni, więc jestem w szoku, ale kolejny termin dopiero na wrzesień mieli
Ostatnia edycja:
reklama