reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

nie jest dobrze, tzn wszystkie odruchy prawidłowe z wyjątkiem podnoszenia główki i koordynacji rączek, dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje, i co sie okazało? ze najbliższe terminy za ok 7 miesięcy!!!:wściekła/y: a ze w tym roku juz nie przyjmyja zapisów to mam dzwonić co miesiąc i potwierdzać, ze jestem zainteresowana.... taka nasza cudowna sluzba zdrowia, a potem narzekaja ze maja duzo rencistów, czy osoób niepelnosprawnych - nie dziwne skoro juz od dziecka nie ma szans na lekarzy specjalistów:wściekła/y: no nic pozostało mi isc prywatnie....co oczywiście zrobię ale mnie krew zalewa... człowiek płaci składki a do lekarza iść ie może...

reklama
nie jest dobrze, tzn wszystkie odruchy prawidłowe z wyjątkiem podnoszenia główki i koordynacji rączek, dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje, i co sie okazało? ze najbliższe terminy za ok 7 miesięcy!!!:wściekła/y: a ze w tym roku juz nie przyjmyja zapisów to mam dzwonić co miesiąc i potwierdzać, ze jestem zainteresowana.... taka nasza cudowna sluzba zdrowia, a potem narzekaja ze maja duzo rencistów, czy osoób niepelnosprawnych - nie dziwne skoro juz od dziecka nie ma szans na lekarzy specjalistów:wściekła/y: no nic pozostało mi isc prywatnie....co oczywiście zrobię ale mnie krew zalewa... człowiek płaci składki a do lekarza iść ie może...
:szok: :baffled::baffled::baffled:

krewetka :szok: ale termin!!
masakra jakaś!!
a co Twoja mała nie chce główki podnosić leżąc na brzuszku?
a z rączkami to o co dokładnie chodzi?

masakra z tymi terminami, a potrzebuje rehabilitanta już a nie za 7 miesięcy! jak lezy na brzszku to nie przekręca główki i nie podnosi jej, a w tym wieku juz powinna sie wspierać na raczkach czego tez nie robi, poprostu nie wie do czego ręce służą

masakra z tymi terminami, a potrzebuje rehabilitanta już a nie za 7 miesięcy! jak lezy na brzszku to nie przekręca główki i nie podnosi jej, a w tym wieku juz powinna sie wspierać na raczkach czego tez nie robi, poprostu nie wie do czego ręce służą

rozumiem, mój na brzuszku akurat nie ma problemów, ale zauważyłam że upodobał sobie leżenie i spanie z główką przekręconą w prawą stronę i prawie cał czas ma zaciśnięte piąstki- nie wiem, czy to jrszcze jest normalne w jego wieku..?

aga tego nie wiem, może warto to skonsultować? - Lilianka tez lubi obracać główkę w prawo
Mój też, usunęłam mu zabawki z prawej strony łóżeczka żeby nie miał tam czego oglądać, popowieszałam po lewej, to ogląda łysą ścianę i ochraniacz :dry: Zmuszam go do obracania główki w lewo jak go noszę

rozumiem, mój na brzuszku akurat nie ma problemów, ale zauważyłam że upodobał sobie leżenie i spanie z główką przekręconą w prawą stronę i prawie cał czas ma zaciśnięte piąstki- nie wiem, czy to jrszcze jest normalne w jego wieku..?

co do glowki to my zmieniamy strone raz w tygodniu i nie ma z tym problemu, sprobuj mu przekladac na drugi bok jak juz zasnie. a zaciskanie piastek w tym wieku moze oznaczac problem z napieciem miesniowym, pobaw sie z nim w otwieranie raczki po jednym paluszku i dotykaj czesto roznymi przedmiotami wewnetrzenej strony dloni.

reklama
. a zaciskanie piastek w tym wieku moze oznaczac problem z napieciem miesniowym, pobaw sie z nim w otwieranie raczki po jednym paluszku i dotykaj czesto roznymi przedmiotami wewnetrzenej strony dloni.

właśnie wyczytałam o tych mięśniach, zawsze jak go karmię to mu otwieram piąsteczki i jest ok, jak śpi też otwiera, ale jak się bawi nawet na macie to ma zaciśnięte

Do góry