reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

reklama
Monia Michalkowi zaczela sie pocic glowka w grudniu nie dawalam mu wtedy wit D bo pediatra stwierdzila ze nie trzeba ... (no coment) poszlam z nim do lekarza i stweirdzil ze to przez poczatki krzywicy czyli przez niedobor wit D przepisala 2 krople devikapu.podajemy regularnie juz 3 msc ale glowka ciagle sie przy jedzeniu poci tak wiec lekarz stwierdzil ze po prostu przy jedzeniu dziecko sie meczy bo ssac pracuje i stad spocona glowka.

raz juz mowilam lekarce ze malej sie glowka poci sprawdzila ja zbadala mowila ze wszystko ok mam podawac 2 krople devikapu podaje 2 ale glowka dalej sie poci no coz jutro wizyta na 11.50 napisze co powiedziala pani doktor trzymajcie kciuki:)

a wogole to tez macie tak ze jak was cos niepokoi i czytacie o przeroznych chorobach to nagle wydaje wam sie ze to jest to i polowa objaw sie zgadza...??

monia no najgorzej to się naczytać
sprawdź koniecznie..
Ja tam jak coś mnie niepokoi to idę sie skonsultować
Moje starsze było rok temu przeziebione dostała eurespal i jakieś syropki i wszystko już miało być git a ja mimo wszystko wezwałam lekarza coby mi powiedział że wszystko już git a on mi skierowanie do szpitala pisze...zapalenie płóc..i teraz dmucham na zimne już i jak coś nie tak to konsultacja he he
Mody tez pokasłuje i katar dostał na razie czysto dostał syropek Hederasal, mamy inhalować woda z solą i obserwować
nie znosze jak dzieciaki chorują
brrrrrrr

Zdrówka dla dzieciaczków

monia- trzymam kciukasy. Mojej małej też czasami główka sie przy jedzeniu poci ale to własnie od wysiłku ssalniczego heh. Byc może i u Ciebie tak jest. ja na wszelki wypadek nie czytam a przynajmniej staram się nie czytac o chorobach. Ale jest fajny portal medyczny gdzie czasami zasięgam porady, tam można napisac objawy i lekarze w ciągu około 1 H odpisują. Czasami jesli objawy nei są jednoznaczne nakazują konsultację z lekarzem w innych przypadkach diagnozują ale tez zalecają wizytę. tak czy inaczej mnie w kilku przypadkach pomogli i uspokoili. Poradniki medyczne - profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl

Ja nie jestem pewna ale mój Oli ma chyba różyczkę:-( kyrcze niby rózyczka u takich maluchów występuje bardzo żadko,ale jutro pójdę z nim do lekarza i się dowiem co i jak.Ma krostki na buzi szyjce i zaczynają niżej schodzić.Od wczoraj ma nieznośny katar:-(

Ja nie jestem pewna ale mój Oli ma chyba różyczkę:-( kyrcze niby rózyczka u takich maluchów występuje bardzo żadko,ale jutro pójdę z nim do lekarza i się dowiem co i jak.Ma krostki na buzi szyjce i zaczynają niżej schodzić.Od wczoraj ma nieznośny katar:-(
a nie gorączkował ostatnio ?
bo jeśli tak to mogła to byc "3 dniówka" - po temperaturze następuje wysypka

moniaa- nie ma sprawy :) jednak warto też jeśli to poważniejsza sprawa iśc do lekarza :) zdrówka więc

reklama
a nie gorączkował ostatnio ?
bo jeśli tak to mogła to byc "3 dniówka" - po temperaturze następuje wysypka
właśnie o to chodzi że nie miał temperatury-dodatkowo ząbki mu idą.dziś w nocy przez zatkany nos prawie wogle nie spał.a jak widzi gruszkę to jest panika i wrzask-pewnie sąsiedzi go słyszą.

Do góry