enka75
mamuśka :)
A ja K podawalam do konca 3 miesiaca,tak zalecila pediatra?
heheh czyli norma w PL co pediatra to opinia
no nic przy kolejnej wizycie znów zapytam o tę vit K
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja K podawalam do konca 3 miesiaca,tak zalecila pediatra?
Wit K to ''odkrycie '' ostatnich lat -jak moje starsze córki się rodziły to nikt o niej nie słyszał....Może przydatna w wypadkach bardzo słabego organizmu wcześniaka -chroni przed krwotokami wew.Ale podawanie jej zdrowym niemowlakom to dla mnie nieporozumienie.Laila dostaje 2 krople D -co drugi dzień i cebion 3-5 kropli też co 2dni.
D potrzebna ale trzeba bardzo uważać na przedawkowanie szczególnie teraz kiedy maluszki dużo na słońcu siedzą.
Witamina D nie występuje w mleku modyfikowanym.To jest twz witamina słoneczna(tak mówią u mnie na uczelni)Należy ją podawać do pierwszego roku życia aby dziecko nie miało płaskostopia krzywicy i niedoboru wapnia.Bo witamina D wpływa na przyswajanie wapnia.jej a ja wogole nie podaje witaminy D3 !!!!!!!!!!!
Ale ona chyba jest w mleku modyfikowanym?!