reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

Enka, pociesz się, że dzieci mają naprawdę duże problemy a nasze mają tylko alergię. Da się z tym żyć. A nasze pociechy mają wszystko rodziców,ręce nogi, są zdrowe fizycznie i na umyśle. A to najważniejsze.

reklama
No widze ze jakas epidemia biegunkowa byla nas naszczescie ominela. Co do brzydkiego zapachu moczu to proponuje zrobic posiew i to szybko (juz w sumie dawno o tym pisalyscie wiec pewnie nieaktualny temat) ale jak mocz zmienia zapach moze to swiadczyc o bakterii w moczu i trzeba to jak najszybciej wyleczyc bo nieleczona moze uszkodzic nerki.
U nas znow katar kaszel ... wraca do nas jak bumerang

enka a jak karmisz piersią to jesz mleko i przetwory? Bo ja nie mogłam. Też by była reakcja alergiczna.

Buziaki dla młodej!!!!!

dziękuję za buziaki :)
No niestety nie jem bo własnie młoda uczulona na krowe jest, zamiast tego np mleko kozie, problem z białym serem mam bo u mnie w sklepie nei ma bialego koziego ale nic jakoś daję radę :) zresztą na szczęście ja nie byłam mleczna (mleko tylko do kawy)

Livii a Michaś nie ma alergii? Ala swojego czasu, ciągle kasłała. Jak ustaliliśmy co jej jest, narazie jest spokój. Właśnie, - boję się rozpoczęcia roku przedszkolaczki. Jak zacznie mi znowu przynosić do domu choroby, będzie tragedia. Ala zaraz się rozłoży.

Dziewczyny a co dajecie alergikom na krowie mleko w zamian za "krowę" - jajka przepiórcze, mleko kozie?

No nic mi na temat jakiejkolwiek alergii u niego nie wiadomo .Mysle ze jest jakis przeziebiony chociaz dziwne jest to ze kaszle tylko jak spi ale z drugiej strony moze dlatego ze wtedy mu z nosa splywa na gardlo

Livii a Michaś nie ma alergii? Ala swojego czasu, ciągle kasłała. Jak ustaliliśmy co jej jest, narazie jest spokój. Właśnie, - boję się rozpoczęcia roku przedszkolaczki. Jak zacznie mi znowu przynosić do domu choroby, będzie tragedia. Ala zaraz się rozłoży.

Dziewczyny a co dajecie alergikom na krowie mleko w zamian za "krowę" - jajka przepiórcze, mleko kozie?

fredka dobre - za krowę jaja przepiórcze!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

tak ja przepiórcze ale nie za krowę tylko za kurę:)))):-);-) a dzisiaj robiliśmy próbe żółtka jaja kurzego - na razie objawów brak!!!

UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!
Dla mam alergików uzgodnijcuie z alegrologiem możliwość najbliższego szczepienia. Silne uczulenie na białko jaja kurzego jest przeciwskazaniem do szczepienia !!!!!!!!!!!!!!!!! ( 13 m-cy świnka odra rózyczka)!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
A moj maluszek strasznie odparzyl sobie siusiaka i jajuszka,poczatkowo wygladalo niegroznie,ale dzis musielismy sie udac do lekarza,bo nic nie schodzilo (sudokrem,linomag,alantan itp.).Pediatra przepisala masc "wlasnej roboty"-dopiero jutro do odbioru,a dzisiaj kazala posmarowac clortimazolum.
Zmieniamy malemu czesto pieluszki,wietrzymy pupe,wiec nie wiem skad sie to przyplatalo,moze bogatsza dieta??
Macie jakies sposoby na to ustrojstwo?

reklama
Do góry