reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Mam już 3565 i za tydzień szcepienia:sorry2:.
Połóżna mrugnęła, że jeśli zostaję dłużej z maluchem to można odpuścić rotawirusy i pneumokoki.

reklama
Ale wiecie, że moja koleżanka też siedziała przez 3 lata z dzieckiem w domu i mimo to zachorował jej na rotawirusa :baffled:
Powiedziała że żałuje bardzo że nie zaszczepiła synka bo to co musiała przeżyć z nim w szpitalu było okropne :-(

jak my mielismy rotawirusa całą rodzinką to Karol tylko przez jeden dzien lekkie rozwolnienie-najlżej z nas...no ale Bartka chyba zaszczepie bo Karol nawet jak sam nie zachoruje to moze przyniesc z przedszkola i zarazic...

A my wczoraj byliśmy u lekarza z ciekawości żeby sprawdzić czy wszystko ok z maluszkiem.
Więc mały waży już 3800 . Niestety żółtaczka jest jeszcze i jeśli nie zejdzie w ciągu 3tyg o będą robione badania.Ze zgrubieniem na nóżce ok bo już schodzi. A na główce ma takiego jak by gza ale lekarka powiedziała że to pewnie przy porodzie tak sie kości mocno naszły i trzeba obserwować,Ale ogólnie wszystko ok!!!!!!!!!!

ale szczepionka na rotawirusa jest w płynie z tego co pamiętam nie??
ja nie wiem jak to jest jak np moja niunia ulewa na maksa ile tego jej by zostało.
Synek nie zachorował nigdy.
Tak, szczepionka na rotawirusa jest w płynie :tak:
Ja po 21 września idę szczepić 5 w 1 + rotawirus i pneumokoki :-D
Pediatra kazał szykować ok. 900zł :baffled::baffled::sorry2:

Dziewczyny jak w nocy spia wam wasze malenstwa?czesto sie budza?a jak sie budza to zawsze w szybkim czasie spowrotem wam zasypiaja?

u nas dziś była połozna i mój klusek przybrał w ciągu tygodnia 390g i waży w tej chwili 3830!!! na poczatku jadł rzadziej ale ostatnie dni mógłby co godzine (chociaż teraz po spacerze śpi już 3h - sukces!)w nocy na poczatku tez potrafił przespac 4-5h a teraz ze 2-3h :( ale jak je w nocy to zazwyczaj zasypia już przy cycku, zreszta to nieregularne jedzenie mnie bardzo meczy - zamierzam jednak wdrożyć schemat "łatwego planu" :) żeby mozna było coś zaplanować i zrobić a nie tak co godzine karmić...

reklama
Wczoraj była ciocia zbadać małą...
Malusia zdrowiutka jak rybka... rośnie wzorowo... niestety wagi ciocia nie miała, bo pożyczyła, ale w przyszłym tygodniu idziemy do lekarza t ją zważy i na bioderka :)))
jedynie co to ciemiączko mogłaby mieć ciut większe, ale mamy się tym nie przejmować... jest dobrze...
Niestety co do kolek to nic nowego ciocia nie poradziła :(((((
Już zamówiłam kropelki z Niemiec... mam nadzieję ze pomogą.... dużo osób je zachwala z otoczenia... a póki co trzeba zacisnąć zęby i przetrwać
Biedne moje dzieciątko :(((

Do góry