reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

A moj Remy w zasadzie od poczatku jedzie na "łatwym planie".. i to nie dlatego, że ja go chciałam tak ustawić. Na oddziale karmienie było co 3 godziny. Potem jak go dostałam do pokoju, też budziłam co 3 godziny na karmienie, bo sam się nie budził.
Teraz sam z siebie domaga się jedzenia co 2-3 godziny. Czasami zaszaleje i chce jeść co godzina, ale to zwykle w trudne dni, gdy np. jest gorąco (więc wtedy chodzi nie tyle o jedzenie, co o picie - dziewczyny karmiące butelką nie mają tego problemu, bo i tak dopajają, ja karmiąc tylko piersią nie dopajam).
W zasadzie daję mu jeść na każde żądanie, ale Bogu dzięki, wychodzi na to, że to i tak "łatwy plan" ;-)
tfu, tfu, żeby nie zapeszyć!!! :-D

Ja też zapisuje od jakiegoś czasu :-)
Gosiu co do karmienia butelką uwierz mi, że jest problem

reklama
SPOSÓB NA KOLKĘ z książki "Odkrywam macierzyństwo" - nie wiem czy działa, ale jest chyba nie znany szeroko więc Wam przepiszę - może któremuś maluchowi pomoże:

"W Indiach kobiety stosują przyprawę zwaną "asfoetidą", która jest bardzo skuteczna w uśmierzaniu bólów kolkowych. Szczypta asfoetidy (w Polsce dostaniemy ją w sklepach ze zdrową żywnością), mieszana z łyżeczka ciepłej wody, nałożona wokół pępka, sprawia, że dziecko zasypia spokojnie w ciągu 10-15 min. Polecam tę metodę kobietom, których dzieci mają kolkę. Efekty są świetne"
P. Agrawal "odkrywam Macierzyństwo"

dziewczyny pomocy... moja mleczarnia wysycha.... nie wiem dlaczego? karmie co 3 godz raz z jednej raz z drugiej piersi... ale jest coraz gorzej... nie moge tu nigdzie dostac zadnego eliksiru na poprawe laktacji a zanim z polski mi dojdzie to chyba juz wyschne... co moge robic nie tak...??? tak bardzo mi zalezy na karmieniu... nawet brodawki juz sie podgoily a tu nastepny klopot:-:)-:)-:)-(
mialam napisac to na glownym! nie wiem dlaczego weszlam w ten watek... :-)

dzisiaj jest tragedia! przy jednym karmieniu podalam 2 piersi a maly dalej glodny... plakal i szukal cyca... Wkoncu zasnal a ja po godz probowalam zadzialac i odciagnac do butelki ale nic nie poszlo.... siedzialam i pompowalam pol godz a tu ani kropelki... teraz karmienie sie zbliza i boje sie ze mu nie starczy... A plynow to nie wiedzialm ze tak duzo trzeba pic... Wystarczy woda czy cos innego trzeba ? Przepraszam ale nawet nie mam sie tu od kogo cos dowiedziec... :-:)-( tylko Wy mi zostalyscie
Jeszcze jak na zlosc net szwankuje .... :-(
A juz wczoraj z moich cyckow takie flaki sie zrobily :-( i juz wiedzialam ze cos jest nie tak...

Ostatnia edycja:
Jezu a ja nie pilam tak duzo.... Teraz bede pic! Wiem ze stres zle wplywa na to i staram sie o tym nie muslec ale to chyba jest silniejsze odemnie... Moze sama sobie to wmowilam:-( Aniu dziekuje Ci bardzo bede pila wiecej i nastawiala sie na poprawe... A to prawda ze bawarka pomaga w laktacji? musze zaczac myslec pozytywnie... dziekuje jeszcze raz!!!! Kazda rada dla mnie wiele znaczy....

w bawarke raczej nie wierz...przystawiaj czesciej, ja sama sie zastanawiam czy ten stres (przedszkole itd) to nie jest i odpowiedz na moje dzisiejsze problemy z Bartkiem - stres mu sie udzielił wiec tylko cycuś...

ja piję strasznie duzo! ciągle mam pragnienie, wypijam ok 2l wody niegazowanej do tego 2 kawy zbozowe, 2 herbatki koperkowe, miete melise i ciągle mi się chce pić! razem ok 3,5l

reklama
Do góry