reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dziewczyny czy umiecie się cofnąć wstecz na centylach?
Chciałam sobie stworzyć wykres od dnia urodzenia i nie umiem :(((((((((

reklama
Dziewczyny czy umiecie się cofnąć wstecz na centylach?
Chciałam sobie stworzyć wykres od dnia urodzenia i nie umiem :(((((((((
DELI w książeczce zdrowia masz na końcu siatki centylowe - na wizytach na pewno Ci zapisywali w książeczce ile mała waży (mi Antka jeszcze nie mierzono) i po prostu sobie nanosisz - 1mc i waga jaka miała wtedy Oli, 2 m-ce i waga z dwóch miesięcy w ten sposób sprawdzisz czy idzie równo

Dziękuje już zajarzyłam :))) nie doczytałam że mam wpisać date pomiaru i wpisywałam cały czas urodzenia <głupek>
Mi tez Oliwii nie mierzą :((((((

U nas też mówią, ze zbytniego sensu to nie ma, bo jednak trudno zmierzyć dokłądnie takiego dzieciaczka...
Czasami sama ją mierze, choć po ciuszkach widać, że panienka szybko rośnie.

no u nas mierza ale jak miesiac temu bylam to wyszlo babce 56cm(moze cale zle na centymetry przeliczyla) a w domku sami ja zmierzylismy i bylo 59cm:eek::eek:po ubrankach wiem ze 56 to jakos malo wyszlo:confused2:

no u nas mierza ale jak miesiac temu bylam to wyszlo babce 56cm(moze cale zle na centymetry przeliczyla) a w domku sami ja zmierzylismy i bylo 59cm:eek::eek:po ubrankach wiem ze 56 to jakos malo wyszlo:confused2:
Ojej, jaka kruszynka z Amelci :-)
Mój to już ubranka na 68 nosi :tak:, no niektóre jeszcze na 62 ale o rozmiarze 56 możemy zapomnieć :-D

Moja w 62 już się nie mieści Poprałam ostatnio ciuszki i odłożyłam dla drugiego dzieciaczka. Teraz Oliwia nosi tylko 68.

Antek 56 ominął - tyko po urodzeniu został wbity bo miałam w szpitalu tylko 56 i mąż mi dowoził większe. Teraz nosimy 68 i pare ciuchów na 74 (nogi jeszcze za długie ale ja wolę jak mu za luźno niż za ciasno )

reklama
A moja to w sumie niewiadomo;p
Niby nosi 62 ale jedne 62 za małe odłożone a inne 62 przykładane do 68 różnią się może 0,5 cm więc rozmiarówce trudno wierzyć bo nosi też jedno za luźne jeszcze 56 i jedno (dziwny rozmiar) 50 jest na nią dobre:)

No własnie ten rozmiar 68 tylko z pół cm wiekszy niz 62 maz kupił spodenki roz.68 i tylko ciutke wieksze niz 62 a po nałozeniu sa w sam raz na mała a ona ma niby 63cm:eek::eek::eek:

Do góry