reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
andariel ;-) my jestesmy na bepathenie jeszcze i na oliwce... lekarz jeszcze tego nie widzial...a Moni niespecjalnie to przeszkadza...

nadal myje, smaruje i oliwie na czuja :-( Monika nie da sobie odchylic glowy :-(

ja mam ten puder plynny ktory mi na moja wysypke w szpitalu dali... moze tym ja wymaluje???

a niedawno... krzyk, wicie sie, lzy, spazmy....cyc nie pomagal a tylko jeszcze bardziej ja wkurzal...
rano bylo to samo.... w poludnie OK a po poludniu powtorka z rozrywki...
i wiecie o co chodzilo??? HRABINA NIE CHCIALA PRAWEGO CYCKA ALE LEWY BARDZO CHETNIE...
co wyrosnie z mojej corki??? lubi lezec z golym tylkiem na przewijaku i ma sklonnosci do lewizny...:-D:-D:-D:-D

no to chyba moja tez Hrabianka bo tez tylko lewy woli,ale i z prawego na szczęście pociągnie,ale moje obie starsze tyż wolały lewego
a co do gołego tyłeczka to moja wtedy jest przeszczęśliwa,a my sie śmiejemy ze juz w naturystke sie bawi

dziewczyny jakimi szczepionkami i za ile szczepicie dzieci? jesli sięorientujcie- jaka przeciwko pneumokokom? dostałam z przychodni kartke z nazwami szczepeień i mam zdecydować do piątku co chcę...a ja nie wiem...

Ja stwierdziłam, że nie szczepię małego żadnymi dodatkowymi szczepionkami. Długo się zastanawiałam i dałam sobie spokój. Myślę, że to tylko naciąganie przez firmy farmaceutyczne i niektórych lekarzy.

Hubert na brzuszku też nie chce leżeć. Kładę go kilka razy dziennie, żeby choć po te trzy minutki poleżał, bo już mu się główka z tyłu z prawej strony spłaszczyła, bo najczęściej patrzy na prawo i leży na plecach, gdyż inaczej nie chce:-( Ostatnio jakoś udaje mi się przekabacić go do patrzenia i trzymania główki w lewo.

Powiedzcie mi, może któraś z Was ma podobny problem. Otóż od tygodnia Hubert robi mi bardzo rzadką kupkę. Robi ją raz dziennie, tak jak od dłuższego już czasu, ale bardzo rzadziutką. Je normalnie, temperatury nie ma, generalnie wszystko bez zmian tylko ta kupka. Moja mama twierdzi, że to może być od ząbków, bo jeździ po dziąsłach i są one już takie trochę grubsze, tak jakby zaczął się już powoli proces ząbkowania. Czy to możliwe? Spotkałyście się z czymś takim?

no własnie u nas ten synflorix jest po 210, to moja znajoma lekarka i o ile ją znam to oni tam na szczepionkach nie zarabiają (w przeciwieństwie do przychodni gdzie byliśmy poprzednio...)
Rubi a te 3 podstawowe to brałaś 5 w 1? jesli tak to ile zapłaciłaś?
i nie wiecie jak to bedzie jak teraz dopiero pierwszą dawke przeciw pneumokokom dam- ile wtdy dawek i co ile czasu?

baska ;-) ja bralam 6w1 + rotarix (p/ko rotawirusom) + prevenar i placilam za wszystko 801,72zl a w przychodni chcieli 930zl

za 5 tygodni znow mnie czeka taka przyjemnosc ale za nastepne 6 tygodni odpada rotarix :-)

no i szczepie Monie bo:

Jasiek z przedszkola moze cos przytargac
Monia ma isc do zlobka (jak sie dostanie)

a 5w1 masz tutaj --> http://www.doz.pl/apteka/p10041-Inf...awka_1_ampulko_-_strzykawka__1_fiolka__2_igly

Ostatnia edycja:
no własnie u nas ten synflorix jest po 210, to moja znajoma lekarka i o ile ją znam to oni tam na szczepionkach nie zarabiają (w przeciwieństwie do przychodni gdzie byliśmy poprzednio...)
Rubi a te 3 podstawowe to brałaś 5 w 1? jesli tak to ile zapłaciłaś?
i nie wiecie jak to bedzie jak teraz dopiero pierwszą dawke przeciw pneumokokom dam- ile wtdy dawek i co ile czasu?
ja na pneumokoki szczepiłam szczepionką Prevenar i kosztuje ona 270zł
ta 5w1 czy 6w1 kosztuje u mnie 100zł-Infanrix
jesli teraz zaszczepisz na pneumokoki to będziesz mieć 3 dawki a nie 4(tzn. po 6 miesiącu chyba), ale nie pamiętam w jakich odstępach czasowych
a na rotawirusy szczepiłam Rotarixem za 300zł

Ostatnia edycja:
baska ;-) ja bralam 6w1 + rotarix (p/ko rotawirusom) + prevenar i placilam za wszystko 801,72zl a w przychodni chcieli 930zl

za 5 tygodni znow mnie czeka taka przyjemnosc ale za nastepne 6 tygodni odpada rotarix :-)

no i szczepie Monie bo:

Jasiek z przedszkola moze cos przytargac
Monia ma isc do zlobka (jak sie dostanie)

a 5w1 masz tutaj --> Infanrix IPV + Hib, szczepionka, 0,5 ml (1-dawka), 1 ampułko - strzykawka + 1 fiolka + 2 igły - Apteka internetowa dbam o zdrowie

:szok::szok::szok::szok:jak widze takie kwoty to mi serducho skacze:szok::szok::szok::szok:jak to jest ze ja te wszystkie szczepionki mam za darmo a Wy musicie placic tyle kasy??:crazy::eek:

reklama
Powiedzcie mi, może któraś z Was ma podobny problem. Otóż od tygodnia Hubert robi mi bardzo rzadką kupkę. Robi ją raz dziennie, tak jak od dłuższego już czasu, ale bardzo rzadziutką. Je normalnie, temperatury nie ma, generalnie wszystko bez zmian tylko ta kupka. Moja mama twierdzi, że to może być od ząbków, bo jeździ po dziąsłach i są one już takie trochę grubsze, tak jakby zaczął się już powoli proces ząbkowania. Czy to możliwe? Spotkałyście się z czymś takim?

Adas tez robil przez długi czas jedna mega kupe, i byla ona rzadka, tak ze sie wylewala z pieluszki
ale ostatnio przeszedl znow na kilka razy dziennie - mala normalna jajecznice
wiec nie martw sie tym- raczej nie jest to problem
i nie rozumiem jaki zwiazek ma to z zabkowaniem?

AZOREK- no rzeczywiscie widac ze sporo kasy zaoszczedzimy na szczepionkach,
nie powiem zebym narzekala:tak:

Do góry