reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Tutaj tez obowiazkowo kobiety w ciazy! I rowniez sie ciesze ze nie jestem teraz w ciazy! Ehhh... Zawsze cos wymysla! Jak wezme i cos sie stanie to niewybacze sobie do konca zycia a jak nie wezme i by cos sie wydazylo to tez bym sobie nie darowala:-( Zglupiec idzie:eek:

reklama
mojemu czosnek nie przeszkadza jak na razie , ostatnie przeziebienie wyleczyłam tabletkami czosnkowymi a wierzcie mi że pachną mocno wbrew temu co piszą na opakowaniu...Karolowi jak karmiłam tez nie przeszkadzał-więc mozna chyba spróbować-bedzie widać czy dziecko nie chce ssac?

a co do szcepionek-ja tam jestem nieufna do wszelkich nowych wynalazków tego typu...

a ja sie zaszczepilam przeciwko grypie sezonowej :tak:
pytalam gina i kazal sie szczepic:tak: na ulotce jak byk stoi ze matki karmiace mozna szczepiec:-)
no to sie zaszczepilam ale Monia przez kilka dni nie bardzo chciala cyca :-( tzn. chciala ale chyba jej nie smakowaly przeciwciala :-)

na swinska grype to jednak mialbym sttracha bo nie do konca to przebadane....

Ja bym nie zdecydowała się zaszczepić na świńską grypę. Za dużo znaków zapytania jest.
A karmiąc dziecko to nawet bym nie pomyślała o szczepieniu. Jedynie na sezonową tak jak Rubi bym się zaszczepiła.

Dziewczyny mam takie pytanko.Jak to jest z tym leżeniem maluchów na brzuchu...
mój mały nie lubi za bardzo tego ale choć raz dziennie go na chwile kładę.Bardzo wtedy głową kręci na wszystkie strony i mocno ja do tyłu odchyla przy czym unosi nogi do góry i mam wrażenie że chce się przekręcić na bok czasem to muszę go aż trzymać żeby się nie przekręcił.Czy to normalne?Bo nie mam pojęcia...:zawstydzona/y:

Malinka - moj nie podnosi nozek,
ledwo glowe na chwile podniesie, tez go czesto daje ale wytrzymuje tylko na krotko bo zaraz placz
a nie pisala czasami Andariel ze Ninka samolot na brzuszku robi?

Malinka ;-) przygotuj sie na to ze niedlugo nasze dzieciaczki beda sie z brzuszka na plecki przewracaly ;-) rozwijaja sie :-)
jutro ide z Monia do pradni rehabilitacyjnej to zapytam czy mozna im juz na to pozwalac (ja mialam chwilowy zakaz bo mloda ma asymertie)

Amelka tez taka "kolyske" robi i sie kilka razy na plecki przekrecila:tak:ale na brzuszku dlugo nie chce lezec niestety:-(ostatnio nawet lezala na brzuszku na macie i odpychala sie smoimi nozkami od mojej nogi(lezalam kolo niej) i zeszla tym sposobem z maty na dywan:eek::sorry:raczkowaniem to bym tego nie nazwala i to chyba wczesnie na takie rewelacje co???

reklama
azorek ;-) moja panna tak wlasnie pelznie jak spi ;-) kiedys mnie wystraszyla bo patrze a w lozeczku jej nie ma :szok: a panna Monia wpelzla pod kolderke ;-)

Do góry