reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Wyczytalam ze jeszcze sok z cytryny no ale to moze wg mnie szczypac, ach no i fiolet ale strasznie brudzi

reklama
Ja przecieralam fioletem...i nie bylo tak tragicznie
Moczylam patyczek kosmetyczny i malej do buzi...jak sie nie wiercila to udawalo mi sie nie ubrudzic jej za bardzo;-)Wygladala tylko jak indianin:-)

Dzieki dziewczyny! Chyba sprobuje z tymi siuskami bo tylko wiecej bedzie tego dziadostwa i zamowie z Polski ten fiolet lub manganian! Nie wiem ze tutaj dla nich to nic nie przeszkadza! :wściekła/y:

A co do pudru...to mi tu polozna nagadala,ze mam nie uzywac,ponoc calkiem go ze sprzedazy wycofuja...przez to,ze przy pudrowaniu powstaje pyl,ktory dziecko wdycha i w przyszlosci moze miec przez to problemy z plucami:oo:

I wiecie,ze naprawde nie znalazlam pudru ...patrzalam z ciekawosci po sklepowych polkach,kremow od groma ale pudru nie bylo...moze tylko w aptece dostepny.

U nas puder ogólnodostępny. O pudrze w kremie nie słyszałam. Co prawda próbek różnych kremów mam mase, ale jak mała miała odpażoną pupkę własnie puder zadziałał...

Moj Alex ma plesniawki od 2 dni:-( I oczywiscie tu niczym mi nie kaza smarowac... :wściekła/y: Jestem zla bo maly przez to placze przy cycku i nie ma apetytu! Ale dla poloznej to nic nie szkodzi. :wściekła/y: Czy sa jakies domowe sposoby na wyleczenie plesniawek? Slyszalam cos kiedys o wodzie gazowanej??? CZy musze cos zamowic z Polski? Zaznaczam ze Alex ma nie tylko na jezyczku ale takze na policzkach :-(

Osobiście przecierałam małej buzie pieluchą, moczoną w wodzie utlenionej. Pomogło, choć do ulubionych zabiegów Martyny, to nie należało.

olenko nadmanganian nie, gencjana znaczy fiolet tak, a moze wlasnie sposob mitemil? o tym nie slyszalam

Aaaa ok dzieki Kasiu! Sprobuje wlasnie sposob mitemil! Pozniej jakby cos to siuski ale jutro zamowie fiolet! Bede czekac tydzien na niego wiec poprobuje sama to zwalczyc waszymi sposobami:tak: Nie wiem co bym bez Was zrobila:-D

OLEŃKA a macie tam witC dla dzieciaków? Bo pleśniawki nie lubą kwaśne i może jedz czosnek jeśli karmisz piersią bo grzyby czosnku też się "strasznie boją" a i może smaruj sobie brodawki clotrimazolem (tylko zmywaj przed karmieniem, żeby Ci młody grzyba nie sprzedał na brodawki - bo to cholerstwo jest strasznie bolesne)

OLEŃKA a macie tam witC dla dzieciaków? Bo pleśniawki nie lubą kwaśne i może jedz czosnek jeśli karmisz piersią bo grzyby czosnku też się "strasznie boją" a i może smaruj sobie brodawki clotrimazolem (tylko zmywaj przed karmieniem, żeby Ci młody grzyba nie sprzedał na brodawki - bo to cholerstwo jest strasznie bolesne)
Hmm nawet nie wiem czy jest tu witamina C dla dzieci :eek: A czosnek uwielbiam tylko myslalam ze karmiac piersia nie mozna jesc i sie nie odwazylam... Ale mam ochote baaardzo! Dzis nie moge juz zjesc bo z rana jedziemy zrobic paszport Alexowi ale jutro na kolacje sos czosnkowy murowany:tak: A clotrimazolum mam ale to chodzi o taki:
Clotrimazolum 1%, krem, (Glaxo Polska), 20 g - Apteka internetowa dbam o zdrowie ?????

Dziewczyny powiedzcie mi czy w Polsce sa szczepionki na swinska grype?? Moja polozna poradzila mi zebym sie zaszczepila (AleX nie moze bo jest za maly)!Ale tak sobie mysle skoro on nie moze to ja karmiac piersia nie podam mu tego? Tutaj uwazaja ze karmienie piersia nie przeszkadza ale ich to juz sie wogole nie slucham bo jesli polozna mi chce wmowic ze dziecko nie moze zadlawic sie swoimi wymiocinami to jak mam im wierzyc w cokolwiek innego:confused2: Tutaj sa rozne opinie na temat tych szczepionek! W gazetach pisza ze nie sa one do konca sprawdzone i trojka dzieci po zaszczepieniu umarla na to:eek: Nie wiem sama co robic czy sie wstrzymac czy jednak szczepic:confused2:

reklama
Olenka- w UK kobiety w ciazy obowiazkowo sie szczepi, i sie ciesze w sumie ze w ciazy nie jestem bo bardzo bym sie obawiala skutkow ubocznych
osobiscie nie zaszczepilabym sie karmiac piersia

Do góry