reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

My właśnie wróciliśmy od ortopedy i usg bioderek :tak:
Na całe szczęscie wszystko w porządku :-) Bioderka i panewki prawidłowo wykształcone i główkę tez ładnie dźwiga :-D:tak:
Następna wizyta jak zacznie raczkować czyli "około 9,5 - 10 miesiąca"

P.S.Naprawdę tak późno Dzieci zaczynaja raczkować??
Myślałam że trochę wcześniej...

reklama
Niektore dzieci raczkuja w szostym miesiacu a niektore w dziewiatym:tak:To tak jak z chodzeniem jedne wczesniej drugie pozniej:tak:

Cześć dziewczyny, ostatnio nie siedzę zbyt często przed kompem więc nie jestem na bieżąco z tym co u Was słychać, ale muszę się pochwalić że chyba odetkał nam się kanalik łzowy, jak sobie poczytałam jak je przetykają w szpitalach to postanowiłam że zrobie wszystko żeby mały nie przechodził zabiegu i masowałam mu przy każdym karmieniu, przewijaniu i udało się:-D już od tygodnia oczko nie łzawi i mam nadzieję że już tak zostanie.
Mam jeszcze radę dla tych zakatarzonych, u nas bardzo pomógł czosnek pokrojony i postawiony przy łóżeczku, śmierdziało jak cholera ale przynajmniej mały mógł oddychać noskiem, działa to zwaszcza na te pierwsze dni kataru gdy nie można oddychać i leje się z nosa.
Mój klocek waży już prawie 7 kilo:szok: a jedziemy tylko na moim mleczku

Hej ja tak na szybko bo zaraz będziemy kąpać małego,wpadłam napisać że my dzis po szczepieniu mały był dzielny i tylko troszke kwęczał:tak:
Waży już 7kg!!! i 62 długi.A ostatnio karmie w większości piersią.
Kolejne szczepienie 16 grudnia.

to teraz ja...

Monia szczepila sie wczoraj (pierwszy raz po urodzeniu...) - tak sie wydarla ze omal nie ogluchlam ale za to przespala cala noc :-)
wazy 6560g i ma 64cm dlugosci

dzisiaj bylysmy u logopedy ;-) Monia ma dosc silna nadwrazliwosc dotykowa - glownie przez sposob w jaki przyszla na swiat (CC) - nie odrwazliwila sie przeciskajac sie przez kanal rodny...
mam ja "zle" traktowac - ugniatac, tarmosic, podszczypywac :-);-):tak: - cala lacznie z twarzyczka :tak: za 3 tygodnie idziemy do kontroli i jak bedzie poprawa to zajmiemy sie wnetrzem paszczy i moze w koncu zassie tego nieszczesnego smoka chociaz... bede miala chuste wiec mam nadzieje ze nie bedzie sie darla i skonczy sie moj areszt w domu... logopeda tez chuste poleca wiec... teraz jeszcze poluje na kurtke sztruksowa na zamek, musze dokupic ochraniacze na nozki i bedziemy smigac w chuscie po miescie ;-)

reklama
Do góry