reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Mnie akurat nie przeszkadza to porównywanie. Zawsze porównuje się dzieci mimo wszystko. Nawet jak jest rodzeństwo to sami rodzice często porównują jedno do drugiego. Mój mąż bardzo się denerwuje jak naszego synka porównują do jego o rok starszego kuzyna.

reklama
Mitemil trzymam kciuki za zdrówko małej - a z basenem spokojnie - jeszcze poczekajcie, zdąży się jeszcze nachodzić :) my rodzina bardzo wodna jesteśmy ale tak szybko nie zaczynamy - myślę że na razie wielką frajdą będzie dla niej duża wanna i kąpiel z mamą- polecam!!!

Dzięki dziewczyny.

Baśka niestety nie mam wanny, a tylko bardzo plytki brodzik, więc pozostaje małej samotna kąpiel ;-)

A my oboje nie umiemy plywac:zawstydzona/y: omijam wszelkie plywalnie szerokim lukiem...ale bardzo bym chciala by nasza coreczka jednak umiala...wysle ja kiedys na jakis kurs albo cos w tym stylu...bo ja bardzo ubolewam,ze wody sie boje jak ognia,na basen nie chodze a to przeciez najlepszy trening dla calego ciala-plywanie.

ja tez z basenem nie bede sie spieszyć
mitemil nie martw sie tylko dbaj o córeczke,a dobrze wyleczona z problemów moczowych napewno bedzie mogła pływac,ja zmagałam sie kilka dobrych lat z takimi kłopotami u starszej córy,ale teraz nie ma juz kłopotów

mitemil <tuli tuli> dla Ciebie i Martynki ;-)
moj malz chcialby sie stad wyprowadzic - ciagnie go do Wrocka ale jak patrze jaka w tym malym Opolu mamy opieke medyczna to nigdy w zyciu!!!
moja Monika przeszla cala serie badan tylko dlatego ze pod koniec ciazy mialam zapelenie krtani... bylysmy troche dluzej w szpitalu ale wychodzilam spokojna ze z mala jest OK ;-)

no i pod prysznicem tez mozesz sie wykapac z mala ;-) bierzesz panne na rece i co prawda za badrzo sie nie umyjecie ale czas w w odzie w ramionach mamy Martynka spedzi :-)

kinia ;-) pewnie ze mozna porownywac dzieci :-) swoje - jak najbardziej :-) ale kiedy mloda mama wpada w kompleksy ze jej dziecko jakies "opoznione jest" bo inne dzieci robia juz to i tamto (czesto to sa tylko puste slowa ich rodzicow), albo wlasnie wpada na pomysl ze "skoro kuzynek juz siedzi to ty moje kochane dziecko masz juz raczkowac" i kombinuje jak kon pod gore to to juz nie jest OK :-(

trzeba trzymac reke na pulsie ale nie dac sie zwariowac ;-)

moja mama byla w szpitalu i miala sasiadke na sali ktora miala wnuczka... wnusio bylo drugim dzieckiem swoich rodzicow (zapracowanych bardzo), zajmowala sie nim prababcia i 3 dorosle osoby nie zmartwily sie ze ROCZNE dziecko jeszcze samo nie siedzi :szok::no::wściekła/y: to tez jest troche nie halo...:-:)-(

Ja też chciałam się zapisać na basen dla niemowląt ale mam kolegę który jest ratownikiem na takim własnie basenie i powiedział że te zajęcia to "pic na wodę" :confused:
Koszt takich zajęć jest przecież duży a tak naprawde w ten sam sposób można oswoić Dziecko z wodą w wannie :tak: Nalać więcej wody i tyle :-p
No i na razie zrezygnowałam :sorry2:

JestemJolka Ty się nie martw tym że nie umiesz pływać bo na takich basenach dla maluszków, wody jest maksymalnie do pasa :-p;-)

reklama
hehe karincia ja wiem...tylko ja sie po prostu boje wody,kiedys nad morzem stalam na brzegu patrzalam w te otchlan i w glowie mi sie zakrecilo,wpadlam do wody i sie zachlysnelam:-D a raz bym sie utopila zjezdzajac na basenie ze zjezdzalni...bo zjechalam i wpadlam cala do wody:szok: dla mnie szok bo nigdy glowy ni zanuzylam...no i jak wpadlam to nie moglam sie wynuzyc,nie czulam gruntu pod nogami,wpadlam w panike...:-)teraz to smieszne ale wtedy nie bylo mi do smiechu...:dry:

Do góry