megaczka
Fanka BB :)
moja córcia przybiera bardzo różnie, ale max 120-140g na tydzień
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tak, tak wiem ale połowa z tych pediatrów mówiła własnie ze pleśniawki to nie, ale ze jest właśnie nalot który trzeba zwalczyć- że za duży jakis i ze głebiej tez(jak zaglądali patykiem)ja tam niewiele robie - Aftinem przetre raz dziennie i tyle. Bo niektóre położne to nawet do mnie z tekstem - że po co takie coś przecieramcholender bo byłam 2 dni temu u pediatry i mi jedna taka kazałazwariować idzieMalbertka plesniawki to nie nialot, to tskie male biale plamki. grudki cos jak male afty.
dziewczyny, a moze musiałybyscie tez cos na brodawki stosowac, bo moze tam sa jakies grzybki od tych plesniawek i to sie tak w kółko przenosichuba ze cos stosujecie, to sorrkaChogata moja też ma cały czas ale już nie walczę. Pogodziłam się z cholerstwem.
Dziewczyny na pomoc,Jagoda rano obudziła się z dziwną wysypką na nodze. Właściwie wygląda to jakby odciśnięte szpileczki, czerwone punkciki, troszkę jak strupki. Nie ma ropy ani pęcherzyków. Myślałam że może od czegoś jej się odcisnęło w nocy, zamka ze śpiworka, czegoś w śpioszkach, ale nie mogło to być nic z tych rzeczy. Nie wygląda żeby ją swędziało, ani nie ma temperatury. Jutro sobota i nawet nie ma lekarza, nie wiem co o tym myśleć?
Ja na brodawki stosuje nakładki i każdorazowo je wyparzam nawet w nocy ,smoczki też wszystko dosłownie ,dziewczyny, a moze musiałybyscie tez cos na brodawki stosowac, bo moze tam sa jakies grzybki od tych plesniawek i to sie tak w kółko przenosichuba ze cos stosujecie, to sorrka