reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

a propos pomiarów- w czwartek wam pisałam że młody wazy 6160 na 2 miesiące (połozna wazyła), a w piatek byliśmy u lekarza bo zmieniałam przychodnie i wyszło 6380g!!! na pewno nie przybrał w jeden dzień 220g ;) więc co waga to inaczej i długość mniejsza wyszła- centymetry niby takie same powinny być ale zobaczcie jak nasze maluchy jeszcze poprzykurczane także niektórzy lekarze w ogóle nie mierzą dopóki się nie zmniejszy napięcie

reklama
Piotruś był szepiony drugi raz 14 .10, ma już 59/60 cm i 5350, mieści się w ok 10 centylu dla dzieci urodzonych o czasie i 97 dla wczesniaków.Na szczęście nie choruje mi, tylko reakcja na szczepienia wkurzajaca, bo staje się marudny, a nawet wrzeszczacy i do tego pokryło sie to ze skokiem rozwojowym, więc dojenie i wrzaski na przemian:-(.

My wczoraj bylimy na szczepieniu(pierwszym )no i malutka zdrowa,dobrze przybiera wazy 5360,a miezy ok.62 cm...wiec dluga jest...
Lekarz powiedzial ze ma troszke glowke splaszczona z tylu(a jednak dobrze mi sie zdawalo) ale to nie tragedia,trzeba duzo klasc na brzuszku w ciagu dnia(tylko ze moja nie bardzo lubi) a na boczki to wogole nie kazal,nie tylko ze wzgledu na bioderka tylko powiedzial ze lepsze splaszczenie z tylu niz po bokach...ale dobrze juz nie zrozumialam dlaczego , bo Karola strasznie wyla po szczepieniu(jak bede kiedys to zapytam dlaczego) ...
Glowke ma twarda,witaminki d nie trzeba zwiekszac, bo dobra dawka...a na prostuje sie glowa jak zacznie siedziec....
Silna jest bo jak lezy na brzuszku,to glowy wcale nie chce polozyc,tylko dzwiga caly czas w gore....a ma 2 miesiace ...:happy:

witajcie,mam do sprzedania SAB SIMPLEX z niemiec na kolki,jesli ktos jest zainteresowany to prosze o priva. zostało mi 5 buteleczek:-)

a ja donosze ze Monia nadal nie zaszczepiona :-( szczepionki czekaja w aptece a Monia si emiga i wolala dostac kataru niz sie zaszczepic :no:

dostaje lekkiej schizy tym bardziej ze jak bedziemy na rehabilitacje jezdzic, do kardiologa, logopedy, na usg bioderek... to jeszcze zlapie jakas cholere :-:)no::wściekła/y:

reklama
Do góry