reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Moja Madzia niestety ma dysplazje stawu biodrowego- lewego, nosi poduszkę ortopedyczną, ale w przyszły piątek idziemy na kontrolę i mam nadzieję że już nie będzie musiała nosić tej poduchy. Przepisaną miała na 6 tygodni.

Tak jak pisze Deli nie jest wskazane aby dziecko z dysplazją leżało na boczku, ja niestety nie wiedziałam o tym i mała do czasu wizyty u ortopedy cały czas na boczku spała :-(

Najlepsze dla rozwoju stawów biodrowych jest leżenie na brzuszku, ale moja córcia tego bardzo nie lubi, do przyjęcie jest leżenie na brzusku po kąpieli jak ją masuję. W ciągu dnia to płacze.

No to ja tak myslalam ,ze na boczka nie mozna ze wzgledu na bioderka.....a glowke tylko przekrecalam,ale ona zaraz znow odwraca na prosto....
a na brzuszku to probuje ukladac,ale strasznie beczy po chwili i nie moge sluchac,bo serce mi sie kraje,no i ja podnosze.....
A waszym pociechom nie robi sie plaska glowka z tylu?
Moze za mala dawke wit. D bierze....juz sama nie wiem..
bede ja probowala wiecej na brzuchu ukladac....:happy:...jak pozwoli.....zeby tak udalo jej sie zasnac na brzuszku-marzenie....he,he....:-D

my dzis bylismy w poradni rehabilitacyjnej :biggrin2:

Monia zwazona i zmierzona :biggrin2: wyszlo ze ma 6200g i 64 cm dlugosci :szok::biggrin2: pytali czy mam w cyckach mleko czy drozdze :biggrin2::-D:tak:;-)

Monia ma lekka asymetrie - bedziemy cwiczyc ;-) chusty mozemy uzywac ale dopiero po tym jak nas rehabilitantka nauczyc motac i nosic w niej Monie ;-) nieodpowiednie motanie moze narobic wiecej szkody niz pozytku...

i tak jak czulam w moczu to noszenie Moni na ramieniu nie jest za dobre - mam je ograniczyc do minimum... ciezko bedzie...

w ogole nie wiem jak to bedzie z jezdzeniem na rehabilitacje... moze sie panna przyzwyczai... poki co bedziemy jezdzic z malzem i taksowka a moze wiosna Monia zechce juz ogladac swiat z wozeczka???

no i do logopedy mamy skierowanie - zeby panna M pieknie mamie pyskowala a nie seplenila :biggrin2::-D:biggrin2::-D

dobra... zmykam do roboty :biggrin2: 3majcie sie cieplo :tak:;-):biggrin2:

a ja sie właśnie wkurzyłam na maxa:wściekła/y: niedojrz,ze termin na bioderka miałam dopiero na wtorek 20 października to dzisiaj dostałam karteczke,ze odwołana i poprostu napisali,że dopiero mam byc 1 grudnia,przeciez to śmieszne kolejne 2 miesiace czekania:wściekła/y::wściekła/y:chyba poszukam gdzieprywatnie bo to troszku późno jak dla mnie:wściekła/y:ależ jestem wściekła

Piwonia ;-) nie szukaj prywatnie tylko podzwon po przychodniach albo zapytaj swojego pediatre gdzie mozna zrobic usg bioderek ;-)

w Opolu mam co najmniej 3 miejsca gdzie mozna to zrobic a w jednym wolny termin byl "jutro" ;-)

my dopiero we wtorek idziemy na szczepienie - dopiero bo Monia ma 2,5 miesiaca a szczepiona byla tylko w szpitalu po porodzie :baffled:
zapalenie pluc i katar troche nam namieszaly w kalendarzu szczepien :no::-(

Piwonia ;-) nie szukaj prywatnie tylko podzwon po przychodniach albo zapytaj swojego pediatre gdzie mozna zrobic usg bioderek ;-)

w Opolu mam co najmniej 3 miejsca gdzie mozna to zrobic a w jednym wolny termin byl "jutro" ;-)

my dopiero we wtorek idziemy na szczepienie - dopiero bo Monia ma 2,5 miesiaca a szczepiona byla tylko w szpitalu po porodzie :baffled:
zapalenie pluc i katar troche nam namieszaly w kalendarzu szczepien :no::-(

u nas jest tylko jedno miejsce,wiec pozostanie isc prywatnie

chyba ze tak...

teraz mam do Was pytanko - jaka szczepionka szczepilyscie dzieciaczki p/ko pneumokokom?
Prenevar czy Synflorix... podobno to to samo a jest 60 zl roznicy....

no i jeszcze jedno - jaka nazwe ma szczepionka p/ko meningokokom???

z gory dziekuje ;-)

reklama
No to ja tak myslalam ,ze na boczka nie mozna ze wzgledu na bioderka.....a glowke tylko przekrecalam,ale ona zaraz znow odwraca na prosto....
a na brzuszku to probuje ukladac,ale strasznie beczy po chwili i nie moge sluchac,bo serce mi sie kraje,no i ja podnosze.....
A waszym pociechom nie robi sie plaska glowka z tylu?
Moze za mala dawke wit. D bierze....juz sama nie wiem..
bede ja probowala wiecej na brzuchu ukladac....:happy:...jak pozwoli.....zeby tak udalo jej sie zasnac na brzuszku-marzenie....he,he....:-D
Mój też na brzuszku nie lubi i bardzo rzadko Go tak kładę :eek:
Główki na szczęście płaskiej nie ma, chyba że jeszcze Mu się płaska zrobi.... :sorry:

Do góry