reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
ja szczepiłam młodą zgodnie z kalendarzem szczepień zalecanych - zawsze to mniej wkłuć i mniej rtęci przy każdej dawce szczepienia. do tej pory chorowała raz w kwietniu na zapalenie oskrzeli, teraz od tygodnia ma katar ząbkowy.

nas czeka to następne po MMR ale z powodu antybiotyku mam odczekac 2 tygodnie czyli dopiero pewnie po świętach pójdziemy sie szczepić

a wogóle to duzo zdrowka dla wszystkich chorowitków
szczegolnie dla Jasia bo ten ropny katar i ciągłe infekcje to okrpne dla maluszka
Magda- śniłas mi sie ze wygrałam 230 tys ale kase dałas na akcje dobroczynne bo powiedziałas ze zalezy ci tylko na zdrowiu Jasia, dziwny sen bo nawet nie wiedziałm ze Jas ciagle chory- mysłalam ze mu sie poprawiło

hehe Mewa fajny sen;-) chociaż ja chyba taka dobra bym nie była - akurat by nam na mieszkanko nowe starczyło;-)

Ano fakt, nie możemy się wykaraskać z tych infekcji, Jasiek ma przy okazji przerost 3 migdałka który też blokuje odpływ tego ropnego paskudztwa co mu w nosie siedzi....
ech...chociaż dzisiaj już było lepiej, bo na wieczór ściągnęliśmy prawie przezroczysty katar - a wcześniej były aż seldedynowy....także anty działają, ale w takiej dawce i w takiej ilości to źle by było jakby nie działały...oj mam nadzieję że się to doleczy do końca!

dziewczyny, a wy nie szczepiłyście jeszcze na odrę, świnkę, różyczkę?
ostatnio mówili coś o szczepieniach w tv, że powinno się szczepić dzieci, a koleżnka opowiadała mi, że rozmawiała z neurologiem i te opowieści o złych powikłaniach to było dawno a teraz już jest ok, więc chyba nie ma się czego obawiać :tak: chyba za dużą panikę ludzie wywołali... ale zrobicie jak uważacie :-)
Mój lekarz tez to mówił :tak:
Powiedział że niepotrzebnie ludzie panikę sieją :tak:

dziewczyny ;-) HELPUNKU!!!

prosze mnie oswiecic co to znaczy PĘDZLOWANIE jamy ustnej? Ze jak? Ze czym? w opakowaniu jest pipeta....
Monia ma przepisaną NYSTATYNĘ...

Rubi ja brałam gazik polewałam nystatyna i smarowałam cała jame ustną
tez mnie zawsze zastanawiało co to znaczy to pedzlowanie heh mogliby pedzelek dołozyć:p

Dziewczyny pędzlowanie lepiej jest robić czymś jednorazowym np. patyczkiem do uszu właśnie lub gazikiem. Bo jak się robi czymś wielorazowym np. pędzelkiem to te bakterie mogą się w kółko przenosić i nie będzie efektu. No chyba że się za każdym razem sterylizuje przyrząd.

reklama
Wczoraj byliśmy na szczepieniu :tak:
Adrianek trochę marudził bo był śpiący bo wizytę mieliśmy na 19.30 :dry:
Waga: 11.300
Wzrost: 83cm

A jak u Was Dziewczyny??

Do góry