reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
dziewczyny wracam do naszej wysypki wokół ust u Hani. raczej to nie jest od przewiania i od wiatru. Smaruję to już alantanem od 2 tygodni. Czy myślicie, że może coś takiego być jako reakcja na mleko lub jajka? Niedawno zaczęłam dawać serki Danio i jajecznicę z 1 jaja. Co myślicie o tym? to nie jest jakiś ostry zaogniony stan, nie jest też suche jakoś bardzo. Nie ma żadnych śladów na ciele poza tym...

Zylcia Danonki są powyżej 3 roku życia zdaje się. Może białko z tego jajka?

Malinka miała klacid 2 tygodnie temu:( Na razie jest ok. Temperatura spadła utrzymuje się lekki stan podgorączkowy ale tragedii nie ma. Podaje nurofen co 6 godzin.
Teraz na noc podałam czopek i właśnie słucham jak mała go hmmmm...oddaje z powrotem;/

Źylciu, idż z tym do lekarza. To może być jakiś liszaj.
Alergie lubią zgięcia skóry i klatkę piersiową.

Nata ma paciorkowca. Franek wygląda na to że jeszcze nie. KAtar, kaszel - czyli jak zwykle. Chciałabym przespać choć kawałek nocy wreszcie!!
W pozycji półleżącej w wózku zaczął nagle dziś wymiotować na spacerze..jak zwykle pod ciśnieniem..istna fontanna z buzi.. Zawsze takie coś miałam ino w domu a tym razem na środku ulicy. Wyciągałam go ino migiem z wózka źeby się nie zachłysnął wymiocinami. I tak staliśmy na środku ulicy zarzygani - Franek, ja i wózek.
Kiedy to się kuźwa skończy????????

Efe ale wy dziwne antybiotyki macie....jakoś nigdy o nich nie słyszałam, moje dzieci jak coś się dzieje to tylko augmentin zażywają no i parę razy biseptol miały...
A ten elofen to to samo co pulneo, u nas się ten syrop rewelacyjnie sprawdza tylko czemu macie to na zapalenie gardła? Jak to na kaszel jest...
I oczywiście dużo dużo zdrówka Wam życzę, Aga dla Twoich pociech też! I Zylcia żeby się wyjaśniło co małej dolega!

A ja tu z takim zapytaniem...
Któraś mama na T napisała o złym działaniu parabenu w kosmetykach dziecięcych.
Niestety używaliśmy Emolium i to świństwo też tam jest!
Czy któraś mama poleciłaby jakiś szampon, oliwkę i krem do buźki z jakiejś ekologicznej serii???

nerverend ;-) ja pisałam o parabenach... musisz czytać każdą etykietkę bo nie cała seria Emolium ma parabeny - np. emulsja do kąpieli nie ma... ja myję włoski Moniki albo "czystą" wodą z wanny czyli jednak z emulsja do kąpieli (Emolium lib Oillan) albo szamponikiem pianką Mustelli (Mustela Bebe, szampon w piance dla dzieci, 150 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie)

Monika miała/ma AZS lub ŁZS i my używamy emulsji do kąpieli, na ciałko krem półtłusty Cutibaza( Cutibaza, krem półtłusty, 30 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie) no i cutibazą smarujemy tez paszczę ;-) oliwki w ogóle nie uzywamy ;-)

mam w domu oliwkę i krem HIPPa - w składzie nie ma parabenów ale nie wiem jak szampon...

reklama
Melduję, że u Franczeska jakby lepiej!:) Nata też:) Rany z twarzy i śluzówki pięęęknie się goją:)
Franczesko ma antybiotyk od wczoraj i Atrovent zamiast berodualu w inhalacjach, steryd b.z.

A pulmex baby rewelacja:) Dzięki dziewczyny:)

Zdróweczka wszystkim naszym robaczkom. Oj, ciężki teraz okres:(

Do góry