reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
dziewczyny wracam do naszej wysypki wokół ust u Hani. raczej to nie jest od przewiania i od wiatru. Smaruję to już alantanem od 2 tygodni. Czy myślicie, że może coś takiego być jako reakcja na mleko lub jajka? Niedawno zaczęłam dawać serki Danio i jajecznicę z 1 jaja. Co myślicie o tym? to nie jest jakiś ostry zaogniony stan, nie jest też suche jakoś bardzo. Nie ma żadnych śladów na ciele poza tym...

Zylcia Danonki są powyżej 3 roku życia zdaje się. Może białko z tego jajka?

Malinka miała klacid 2 tygodnie temu:( Na razie jest ok. Temperatura spadła utrzymuje się lekki stan podgorączkowy ale tragedii nie ma. Podaje nurofen co 6 godzin.
Teraz na noc podałam czopek i właśnie słucham jak mała go hmmmm...oddaje z powrotem;/

Źylciu, idż z tym do lekarza. To może być jakiś liszaj.
Alergie lubią zgięcia skóry i klatkę piersiową.

Nata ma paciorkowca. Franek wygląda na to że jeszcze nie. KAtar, kaszel - czyli jak zwykle. Chciałabym przespać choć kawałek nocy wreszcie!!
W pozycji półleżącej w wózku zaczął nagle dziś wymiotować na spacerze..jak zwykle pod ciśnieniem..istna fontanna z buzi.. Zawsze takie coś miałam ino w domu a tym razem na środku ulicy. Wyciągałam go ino migiem z wózka źeby się nie zachłysnął wymiocinami. I tak staliśmy na środku ulicy zarzygani - Franek, ja i wózek.
Kiedy to się kuźwa skończy????????

Efe ale wy dziwne antybiotyki macie....jakoś nigdy o nich nie słyszałam, moje dzieci jak coś się dzieje to tylko augmentin zażywają no i parę razy biseptol miały...
A ten elofen to to samo co pulneo, u nas się ten syrop rewelacyjnie sprawdza tylko czemu macie to na zapalenie gardła? Jak to na kaszel jest...
I oczywiście dużo dużo zdrówka Wam życzę, Aga dla Twoich pociech też! I Zylcia żeby się wyjaśniło co małej dolega!

A ja tu z takim zapytaniem...
Któraś mama na T napisała o złym działaniu parabenu w kosmetykach dziecięcych.
Niestety używaliśmy Emolium i to świństwo też tam jest!
Czy któraś mama poleciłaby jakiś szampon, oliwkę i krem do buźki z jakiejś ekologicznej serii???

nerverend ;-) ja pisałam o parabenach... musisz czytać każdą etykietkę bo nie cała seria Emolium ma parabeny - np. emulsja do kąpieli nie ma... ja myję włoski Moniki albo "czystą" wodą z wanny czyli jednak z emulsja do kąpieli (Emolium lib Oillan) albo szamponikiem pianką Mustelli (Mustela Bebe, szampon w piance dla dzieci, 150 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie)

Monika miała/ma AZS lub ŁZS i my używamy emulsji do kąpieli, na ciałko krem półtłusty Cutibaza( Cutibaza, krem półtłusty, 30 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie) no i cutibazą smarujemy tez paszczę ;-) oliwki w ogóle nie uzywamy ;-)

mam w domu oliwkę i krem HIPPa - w składzie nie ma parabenów ale nie wiem jak szampon...

reklama
Melduję, że u Franczeska jakby lepiej!:) Nata też:) Rany z twarzy i śluzówki pięęęknie się goją:)
Franczesko ma antybiotyk od wczoraj i Atrovent zamiast berodualu w inhalacjach, steryd b.z.

A pulmex baby rewelacja:) Dzięki dziewczyny:)

Zdróweczka wszystkim naszym robaczkom. Oj, ciężki teraz okres:(

Do góry