reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Malinko, a czy przy zapeleniach oskrzeli produkuje dużo wydzieliny?
Czy odkrztusza głównie rano czy tak samo przez cały dzień?

Dziewczyny, błagam o sposoby na katar.. Franek znowu podziębiony (za zimno było na rehabilitacji) a u nas za chwile siądą mu od tego oskrzela.. W ub tyg miał już podwójne sterydy nie chcę mu znowu włączać.. Za 10 dni turnus... Pomocy..
A teraz nie śpi, nie może jeść itd.
Podpowiedzcie coś (ino nie sól morską, odsysanie i nasivin - to stosujemy)
Teraz dałam mu ciut masci majerankowej pod nos, choć to od 3 lat...

U nas pomogła zwykła sól fizjologiczna. Wpuszczać, odczekać 10 min i odessać fridą. Do tego pulmex baby na noc pod poduche na waciku. Można stosować inhalacje do wanny kropla inhalolu lub w specjalnym smoczku do inhalacji (można kupić na allegro). Do tego dawać do jedzenia gotowaną kaszę jaglaną, bo ona rozrzedza wydzielinę. Jak najczęściej wietrzyć mieszkanie, bo chłodne dni i to też rozrzedza. Jak nie pomoże to jedynie Nasivin, ale nie ten 0,01% tylko już mocniejszy. Ale sądzę, że to wcześniejsze pomoże. Aha - nie zapomnij o płynach - musi duużo pić:)

reklama
No to Huston , mamy problem, bo:
1. Franek nie pije. Uczymy się - jestesmy na etapie rozrzedzanych danonków 1:1
2. Inhalacje ma 5 x dziennie
3. oprócz tego sól morskaMarimer ..sama nie wiem jak często
4. Nasivin leci
ale pulmex baby daje światełko nadziei:) Tego nie próbowałam:)
Dzięki:)

A ten pulmex to jak? Bo Never pisze na wacik a w necie wyczytałam że się wciera w klatkę piersiową.
Wyczytałam tez teraz o jakiś tabletkach coryzalia, będę musiała przetestować

A ten pulmex to jak? Bo Never pisze na wacik a w necie wyczytałam że się wciera w klatkę piersiową.
Wyczytałam tez teraz o jakiś tabletkach coryzalia, będę musiała przetestować

Franiowa - ja i wcierałam w klatkę i plecki i na wacika dawałam.
Soli morskiej za dużo nie stosuj, bo podrażnia nosek...
FIZJOLOGICZNA - nam pomagał Pneumovit:)

A może soki rozcieńczone? Jakieś herbatki? Full specyfików jest. A jak nie dawaj dużo owoców:)

Aguś ja smarowałam normalnie klatę i plecki, tylko byle nie za dużo tego, bo rozgrzewa (i zawiera jakiś skladnik, który może uczulac, więc za 1 razem dość ostrożnie); a jak było bardzo ciężko z drożnością noska, dawałam kroplę Olbas Oil na poszewkę poduszki - bardzo mocno "odświeżała" powietrze;

Aga my robiliśmy Euphorbium ale to na bazie soli fizjologicznej. Pulmex polecam pomaga spać, choć dzieciaczek się musi przyzwyczaić do tego zapachu. A lekarka nam przepisała Buderhin do nosa jak byliśmy już z zapaleniem oskrzeli. I nurofen zamiast paracetamolu. Musi być przeciwzapalny. A Cebion multi możecie?

Malinko, a czy przy zapeleniach oskrzeli produkuje dużo wydzieliny?
Czy odkrztusza głównie rano czy tak samo przez cały dzień?

Dziewczyny, błagam o sposoby na katar.. Franek znowu podziębiony (za zimno było na rehabilitacji) a u nas za chwile siądą mu od tego oskrzela.. W ub tyg miał już podwójne sterydy nie chcę mu znowu włączać.. Za 10 dni turnus... Pomocy..
A teraz nie śpi, nie może jeść itd.
Podpowiedzcie coś (ino nie sól morską, odsysanie i nasivin - to stosujemy)
Teraz dałam mu ciut masci majerankowej pod nos, choć to od 3 lat...
Aga on ma raz suchy raz mokry kaszel.Ale dużo wydzieliny nie ma.I słabo ją wykaszluje...Czasem aż słysze że mu tam charczy....

Co do kataru to nie pomoge sama się chwytam wszystkiego Tomkowi już z nosa woda leci ponad 2 tygodnie......:(

Jak ciocia Kasia przewidziała mamy zapalenie gardła.
U lekarki Gabryśka dała taki popis krzyku że już dawno jej takiej nie widziałam. No ale łatwiej było w gardło zajrzeć lekarce.
Dostałyśmy AzitroLek i Elofen:( No oczywiście nurofen co 6 godzin. Ale tak sobie myślę, żeby poczekać z tym antybiotykiem, choć na ulotce napisali że leczenie może trwać 1-3 dni. Temperatura dziś mniejsza, za to apetyt marny:(

reklama
Do góry