reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Może i skład ten sam ale nam Alantan bardzo pomagał, a Bepanthen nie
Pamiętam jak Oliwia miała odparzenia po biegunce i wtedy tylko Alantan plus

Piwonia Alatan Plus jest bardzo dobry ale skład ten sam jak Bepanthen więc nie kupuj - napisałaś, że już Bepanthen stosowałaś.
:no::no::no:
alantan plus maść i bepanthen maść 5% mają podobny skład ale nie identyczny...

obie maści mają tą samą substancję czynną (dekspantenol) ale różnią się dodatkami... ponadto w alantanie plus jest alantoina...

już na oko widać że mazidła się różnią... bepanthen jest biały a alantan jest zółtawo-przezroczysty i jest bardziej tłusty...

tak czy siak uznając ze diabeł tkwi w szczególach warto wypróbować...

poza tym trzeba sprecyzowac o jaki alantan i o jaki bepathen chodzi bo są rózne wresje... ja wytłusciłam to co mam i o czym pisałam :-)

A nam też nic nie pomagało ani sudokrem, ani alantan, bephanten, tormentiol i inne ustrojstwa, zaczęłam stosować puder z Johnsona i się dupsko wyleczyło i teraz lecimy na bephantenie i jest ok.
Tylko ja robiłam tak że wycierałam dupsko, osuszałam tetrą i dopiero delikatnie zasypywałam pudrem

:no::no::no:
alantan plus maść i bepanthen maść 5% mają podobny skład ale nie identyczny...

obie maści mają tą samą substancję czynną (dekspantenol) ale różnią się dodatkami... ponadto w alantanie plus jest alantoina...

już na oko widać że mazidła się różnią... bepanthen jest biały a alantan jest zółtawo-przezroczysty i jest bardziej tłusty...

tak czy siak uznając ze diabeł tkwi w szczególach warto wypróbować...

poza tym trzeba sprecyzowac o jaki alantan i o jaki bepathen chodzi bo są rózne wresje... ja wytłusciłam to co mam i o czym pisałam :-)

Faktycznie Rubi - masz rację.
Alantan plus i bepanthen różnią się głównie alantoiną. Jakoś do tej pory pewna byłam na 100% że niczym się nie różnią - chodziłam i mądrzyłam się :)
Zwracam honor.

Stosowanie pudru nam też pomogło ;)

problem w tym ze i bepanthen i alantan występuja w kilku wersjach... ja pozostałych na oczy nie widzialam ale te moje sie roznily kolorami wiec sprawdzilam :-)

byłyśmy dziś z Monią u kardiologa - OSTATNI RAZ :-)

BRAK CECH WAD I CHOROB SERCA :-) :-) :-):-):-):-):-):-):-):-)

strasznie się cieszę choć z drugiej strony.... lekarza z lepszym podejsciem do mojej córki nie spotkałam... Monia nawet nie zakwiliła...pewnie dlatego ze była zbyt zajęta zabawą stetoskopem i głowicą od usg ;-) :-)

reklama
Do góry