reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Aga brak słów i ręce opadają jeśli chodzi o wczesne wspomaganie...ja w pracy też niejednokrotnie zalecam różne formy pomocy których nie można realizowac bo nie ma gdzie....a jeden psychoteraeuta w poradni przypada na tysiące dzieci:(:(:(
tylko dlaczego Opole może? trza się chyba tam przeprowadzić...
a jeszcze wam powiem że w moim miescie jest porażka ze zorganizowaniem czegoś dla maluchów-na fitness z dzieckiem chodziłąm przez jakis czas sama w porywach przewinęły się jeszcze dwie osoby, ogłoszenie o bobomigach- jestem podobno jedną z 2 chetnych wiec jesli coś ruszy to ewentualnie po wakacjach jak się uzbiera wiecej chetnych-no mówie wam-porazka na maksa!!!

Jakubka-trzymajcie się dzielnei-kciuki beda!!!

Ostatnia edycja:
Alex, tak, do tej pory zbieram szczękę z klawiatury..
Napisałam już do Moniki

Basiu, wydaje mi się że to chyba zalezy od społeczności. A zresztą, kurcze, nie wiem od czego to zależy..

tylko dlaczego Opole może? trza się chyba tam przeprowadzić...

mi przychodzi tylko jedno do głowy...ktoś kto ma dużo do powiedzenia w opolskim NFZ osobiście doświadczył co zo znaczy mieć wcześniaka...jakie są problemy, jakie potrzeby...

może pracownicy szpitali naciskali...

kiedyś była afera na całe Opole...małżeństwo mające dziecko z zespołem Downa założyło fundację (Fundacja Dom Rodzinnej Rehabilitacji Dzieci z Porażeniem Mózgowym w Opolu - tam się Jasiek rehabilitował :-)), zbierali pieniążki, zatrudnili lekarzy i takie tam...i co? US się do nich doczepił :-( pamiętam jak była akcja w Opolu - ale udało się - mieszkańcy Opola i okolic zebrali pieniądze na hatacz dla US ;-)

no i ośrodki wczesnej interwencji są... sama znam 3 a ostatnio na watku Vojty znalazłam dziewczynę z Opola, która chodzi jeszcze w inne miesjca...

baska :-) przeprowadzka do Opola to dobry pomysł :-) załozymy nową dzielnice "Sieprniówkowo" :-) mam koleżankę (BBmaniaczkę) która jest architektem, tesciowa w UMiasta pracuje :-) jakieś osiedle w dobrej lokalizacji da się zrobić :-) :-D

Dziewczyny....:-(
Mojej Kluseczce się zorbiły między paluszkami u nóg takie jakby potówki i popękało to... co mam zrobić żeby się to ładnie zagoiło...? bo na prawej nóżce między malutkim paluszkiem a następnym jest takie to mocne...przetarłam to dziś przed spaniem wodą utlenioną.... starczy? :-( bo nie wiem...:-( dużo chodzi też teraz bez skarpetek żeby się przewietrzyły stópki....

Reksio kochana, masz kilka możliwości (zakładam, że skarpetki tylko bawełniane i butki przewiewne), musisz popróbować co u Was poskutkuje: posmaruj sudocremem lub bepanthenem (na miejsca odparzone), deichmann sprzedaje skarpetki dla dzieci z bambusem (może jakas inna firma jeszcze, ważne zeby z bambusem były), suuuper chłoną pot a więc są rewelacyjne na upały, przed założeniem skarpetek puder (to teraz żeby zaleczyć) a już absolutnie rewelacyjne na takie problemy są plastry "jelonet-plastry parafinowe". Howk.

Dziękuję Dziewczyny!!
trochę się przestraszyłam jak to zobaczyłam.. przedwczoraj to zauważyłam i posmarowałam sudocremem.. jednak dziś zauważyłam że tam przy małym paluszku się powiększyło... :-( muszę to jej szybko wyleczyć.

reklama
my już po wizycie u dermatologa
mamy nadal stosować na poronne atopowe zapalenie skóry alantan plus i maść robioną, a na tułowiu pojawiły się nowe krostki i mamy stosować krem i syrop doraźnie
ogólnie nadal natłuszczać i wszelkie nowości jedzeniowe wprowadzać z opóźnieniem

Ostatnia edycja:
Do góry