reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
dziewczyny my po wizycie u alergologa jestesmy na: inhalacjach z pulmikortu berodualu zalecone na 2 mieisace 2 razy dziennie, stwierdzona astma wczesnodziecięca! mala miala chrypke przez 3 tygodnie, kaszlała tak 2 razy dziennie i wysypki po jedzonku, po 2 dniach inhalacji chrypka przeszla, na wysypki dieta- mieso co 2 dzień a nie codziennie, zero bułeczki :( ... mycie i pielegnacja w emolium lub ojlatum, do tego kremy robione w aptece, skład trudno odczytac :(

dziewczyny my po wizycie u alergologa jestesmy na: inhalacjach z pulmikortu berodualu zalecone na 2 mieisace 2 razy dziennie, stwierdzona astma wczesnodziecięca! mala miala chrypke przez 3 tygodnie, kaszlała tak 2 razy dziennie i wysypki po jedzonku, po 2 dniach inhalacji chrypka przeszla, na wysypki dieta- mieso co 2 dzień a nie codziennie, zero bułeczki :( ... mycie i pielegnacja w emolium lub ojlatum, do tego kremy robione w aptece, skład trudno odczytac :(

oj skąd ja to znam,przerabiałam to u dwoch córek,wiec życze powodzenia i wytrwalości i oby malutkiej przeszło

ehhhhhhhh

my dziś byłyśmy u dermatologa i dowiedziałam się że Monia jeszcze nie ma AZS :szok::szok::szok: a tylko (?) alergiczne zapalenie skóry :szok::szok::szok:

nie wiem czy jest jakaś różnica ale dostałyśmy do smarowania zmian alantan plus (maść) a reszta zostaje jak była czyli maść z wit.A, cholesterolowa, parafina z wazeliną i cutibaza. A zmiany - ale nie wszystkie!!! "Pani sobie wybierze, które najbardziej Wam przeszkadzają" - mamy malować sterydem :-:)no:

a mi przeszkadzają wszystkie i co??? w ogóle to mi ta pani średnio pasuje... ale co zrobić jak podobno dobra jest i wszyscy do niej jeżdżą... nic mi nie mówi, jak ja coś opowiadam to nie komentuje czy dobrze robię czy źle... nawet Monie średnio ogląda bo młoda jak tylko jest rozbierana i zbliża się do niej ktoś na biało ubrany to profilaktycznie zaczyna się drzeć :no: i pani dr zaraz każe ją ubierać... ani nie pomaca tych zmian ani nic... może dlatego taka dobra że rzuci okiem i wie co jest grane???

ale nawet jak wie to mi nie mówi... to ja pytałam czy Monia ma AZS... wrrrrr
jak zapytałam kiedy mamy się znów pokazać to stwierdziła ze chyba nie będzie takiej potrzeby ale jakby się coś działo to mamy przyjść za 3 tygodnie....

ale jestem zła na wszystkich i wszystko, na siebie też :wściekła/y::angry::no: wrrrrrrrrrrr

ojej rubi,no rzeczywiscie trafila Ci sie niezla Pani doktor
moze rzeczywiscie jest jakas roznica miedzy atopowym a alergicznym zapaleniem skory. sprobuje czegos poszukac

nie zlosc sie - zlosc pieknosci szkodzi i .... zle wplywa na dzieci

O Kasiol. Kurczę przestraszyłaś mnie. Moja też kaszle już 3 tygodnie, ma wysypkę i katar też od 3 tygodni. Miała Pulmicort, Berodual i Ventolin,ale koniec...tydzień czasu miała te nebulizacje. Muszę iść na kontrolę, bo nie wiem:(

O Kasiol. Kurczę przestraszyłaś mnie. Moja też kaszle już 3 tygodnie, ma wysypkę i katar też od 3 tygodni. Miała Pulmicort, Berodual i Ventolin,ale koniec...tydzień czasu miała te nebulizacje. Muszę iść na kontrolę, bo nie wiem:(

napewno nie powninnaś przerywac inhalacji z nich trzeba wycofywac sie stopniowo zmniejszajac dawke,a Ventolin mała powinna brac nawet po chorobie przez jakis miesiac dwa,żeby za szybko w następną chorobe nie wpadła

napewno nie powninnaś przerywac inhalacji z nich trzeba wycofywac sie stopniowo zmniejszajac dawke,a Ventolin mała powinna brac nawet po chorobie przez jakis miesiac dwa,żeby za szybko w następną chorobe nie wpadła

Widzisz, a my najpierw z przychodni dostalismy ventolin i pulmicort, po 3 dniach trafiliśmy do szpitala, gdzie przerwano nam leczenie, dopiero od 12 kwietnia mała dostała tylko pulmicort i mucosolvan i tak brała to do tego poniedziałku, przy czym co jakiś czas razjeden lekarz kazał podać berodual albo ventolin. Więc miała niezłą jazdę. Od poniedziałku nic nie przyjmuje. W karcie szpitalnej był tylko nakaz: poić.

reklama
Kasiol uściski dla Kalinki- obyście sobei z tym jak najlepiej poradziły...
Rubi - czułam się dokąłdnie tak samo po wizycie z Karolem u alergologa:(
Anitek - jak ma tylko czerwone te policzki (a nie przesuszone, łuszczące się) to może faktycznie od wiatru (Bartek też często ma rumieńce) - nie doszukujmy się na siłę:)...

Do góry