reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Idzie złapać jak dziewczynka sika to siki lecą w górę może nie tak wysoko jak u chłopca (chociaż to pisze z teorii), ale się da
Aneczka tak łapie ja i Rubi też :-) to na 100%

Natt to będzie piękna drobniutka kobietka
Ola jak sie czegoś dowiesz to pisz, bo moja nie jest mierzona w przychodni, ale od urodzenia też już ma 20 cm ponad więcej

to w jaki sposób podstawiasz kubeczek? chyba nie pod tyłek?
sorry za te głupie pytania, ale ciężko mi to sobie wyobrazi
ja kiedyś próbowałam na leżąco i nie dałam rady...

reklama
Dziwne z tym wzrostem....moja Zosia w 6 miesięcy urosła 20 cm. W 6 tyg. była na 97 centylu a na 3 miesiąc spadła na 75, a na badaniu na 4.5 miesiaca nadgoniła z hakiem bo wyszło ze urosła 7,5 cm!! ostatnio 3,5cm i nie miesci się ze wzrostem na siatce centylowej, a mimo to lekarka nic nie mówiła. Ale byliśmy zaniepokojeni tym 7.5 cm wzrostem i pytaliśmy wtedy pielegniarki i ona mówiła ze to się mierzy tylko tak orientacyjnie. Ze to nie są dokładne pomiary bo to zależy jakim sposobem się mierzy(ona akurat jednym) jak pampers sie ułoży itd.

No ja nie wiem dziewczyny ale skoro Wasze dzieci tez szybko rosna i u Was nic nie mowia to ok:-) Zobaczymy co nam powie polozna na nastepnej wizycie. Ale troche mi ulzylo skoro tak piszecie.

Ja już ponad miesiąc nie byłam na kontroli.
Mania z pewnością urosła. Póki co wiem miała niby 78cm ale mierzone metrówką, więc różnie to mówią. Babka w przychodni stwierdziła,że góra 74cm. No,ale ja ją już na 80 ubieram bo w 74 to się ledwo mieści. Z wagą też nie wiem. Ostatnio było 8kg...Teraz pewnie jakieś 8 i coś tam...:D

Ja to juz calkiem nie wiem ile Karolina moze wazyc,bo ostatnio to na szczepieniu,dawno,dawno temu wazona byla,a przez te choroby teraz to sie sporo nastepne szczepienie odwlecze.....:sorry2:juz mamy miesiac poslizgu,a po 3 dniowce jeszcze miesiac odczekac musimy:tak:

reklama
Moja mała nie była mierzona od urodzenia. Lekarka tego nie robi a my orientujemy się po ubrankach. Wkładamy teraz 74 więc pewnie jest coś koło tego :)

Do góry