reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Idz najpierw do zwykłego. Da ci skierowanie. Lepiej alergolog niż dermatolog.
Ja każdy produkt podaje przez tydzień. Alergik min tydzień musi dostawać 1 produkt. Moja na marchew też ma.

reklama
Bastian ma bardzo zaognione policzki , sa dni ze bledna sa dni , ze staja sie bardzo czerwone. Skora sucha i polyskujaca . Czytalam, ze ktos mial cos poobnego. Nie moge sie doszukac wiec prosze o rade co to moze byc. Dodam, ze karmie butla a wysypka(tak to nazwe) utrzymuje sie gdzies okolo 3 tygodni.
U mnie też były czerwone policzki, ale bez śluzu w kupce, więc lekarka stwierdziła że to na ząbki!

Idz najpierw do zwykłego. Da ci skierowanie. Lepiej alergolog niż dermatolog.
Ja każdy produkt podaje przez tydzień. Alergik min tydzień musi dostawać 1 produkt. Moja na marchew też ma.

No niezle...ja jednego dnia dalam malej 3 nowosci:szok:
Owoc-maracuja i w obiadku pomidor i kurczak:eek:
Kurczak to przeciez tez bialko a pomidory czesto uczulaja ...nie wiem jak z ta maracuja.
Ale jakos nic jej nie bylo...poza plamka na twarzy i czerwonym polikiem.:angry:

Deli a Ty gluten podajesz?

dziewczyny...
czesto widze ze mylicie bialka... jesli chodzi o skaze bialkowa to chodzi o bialko mleka krowiego!!! na wszelki wypadek z diety wyklucza sie tez wolowine i cielecine (w sumie to tez...krowa :-D) ale bialko z miesa drobiowego jest OK :-) pod warunkiem ze dziecko na kurczaka nie jest uczulone:baffled:

nie da sie calkowicie wykluczyc z diety bialka bo jest ono niezbedne do zycia ;-) i na szczescie jest go wiele rodzajow ;-)

Deli a Ty gluten podajesz?

Na razie nie. Byłyśmy u alergologa i na razie bierzemy kropelki i dopiero po następnej wizycie jak będzie OK będę mogła podać :-)

No Rubi jak zawsze świetnie napisałaś. Ja może troszkę namieszałam, bo pisałam na szybko, a Oli co chwile wołała :-).
Fakt białko jest we wszystkim dlatego mojej się robią plamki od czasu do czasu, ale po kremiku schodzą :-) Alergolog mówiła, ze tak u niej będzie :-(

oj u nas ulewanie też ciągle a po lekach i flegmie z kataru to od kilku dni wszystko "zarzygane" :( (tzn nie wymiotuje tylko ulewa ale tak bardzo z gestem)

u nas odpukać wygląda na to że produkty niemleczne powinny wchodzić bez problemu i nie alergizować - zupki jak na razie ida gladko i 130g to niestety za mało na mojego chłopa...a kazali wam już zółtko podawać do zupek? bo u nas lekarz już wspominał ale się tego boję bo moje dwa starsze chłopaki totalnie bezjajeczne - jakkolwiek głupio to brzmi - chodzi tylko i wyłącznie o jajka kurze i alergię na nie ;) mam nadzieję że Bartka to ominie - że on bardziej do mamusi podobny...

Moja idzie po całej lini po rodzinie tatusia :-(. tatuś nie alergik, ale bracia i babcia tak i mała ma to w genach. Ciekawe co u nas z jajkiem będzie. W środę lekarz to się popytam :-).

Basiu trzymam kciuki by Bartuś jajeczny był :-)

Moja też ulewa z gestem straszne to jest np. ubiorę ja ładnie a gdzie ledwie założe ubranie i już jest spaw na pół brzucha i często ,gęsto sliniaki nie pomagają i moje dresy tez wiecznie ozygane ale prawidłowo przybiera to tylko czekać

Ja ostatnio 4 razy Adrianka przebierałam bo tak ulewał :baffled:
Już myślałam że mnie szlag trafi :wściekła/y:
A najgorsze jest to że nie odpiera mi się w tym proszku dziecięcym :-(
Jak Wy sobie radzicie z tymi plamami?? :confused:

reklama
moja Zośka też ulewa.. a już myślałam że sama zostałam z tym problemem a wszystkim dzieciom już przeszło. lepiej jest po kleiku (wtedy praktycznie nie ulewa) ale jak samo mleczko z cycusia ciągnie to se musi chlapnąc:-p
Zosi co jakiś czas też się robią suche policzki. ostatnio wyleczyliśmy je kremem oliatum soft (miałam próbki) teraz też się Małej zrobiły więc wczoraj jej kupiliśmy kremik. zobaczymy czy i tym razem zadziała :-)

Do góry