reklama
Dziewczyny martwię się bardzo - bo to się Antkowi rozłazi :--( Całe łydeczki już ma jakby w pokrzywce takich czerwonych krostkach:--( I nie wiem czy jutro na gwałt szukać lekarza, czy czekać ze spokoje do tego poniedziałku????
jak masz w domku Fenistil w kropelkach to juz mu podaj 3x3 kropelki,a jutro poszukaj lekarza bo jeśli to pokrzywka typowa to bardzo długo schodzi,moja Gabrysia miała tyle że wyglądało to tak,że miała duże placki w różnych miejscach rozognione i na tym drobne kropeczki i mocno swedziało,dostalismy bardzo silny lek bo po wapnie nie chciało schodzic,a goiło sie ponad miesiac i leki brała 3 miesiące
mju, my mamy cos podobnego;
poczatkowo Mikus mial sucha pokrzywke na calym ciele - trafilismy do super pediatry, ktora nam przygotowala masc do przygotowania w aptece (ma wlasciwosci nawilzajace bez sterydow) - jest naprawde super; dodatkowo odkrylam, ze najprawdopodoniej dostal uczulenia na truskawki w czekoladzie, ktorymi ostatnio sie zajadalam.
my zaplacilismy za masc 4 zl, bo byla z recepty, ale nie wiem ile kosztuje bez; jej sklad to (spisany z recepty niestety nie bardzo wyraznie napisany):
Ag.dostil - 30,0
ny.cholesteroli ad 100,0
poczatkowo Mikus mial sucha pokrzywke na calym ciele - trafilismy do super pediatry, ktora nam przygotowala masc do przygotowania w aptece (ma wlasciwosci nawilzajace bez sterydow) - jest naprawde super; dodatkowo odkrylam, ze najprawdopodoniej dostal uczulenia na truskawki w czekoladzie, ktorymi ostatnio sie zajadalam.
my zaplacilismy za masc 4 zl, bo byla z recepty, ale nie wiem ile kosztuje bez; jej sklad to (spisany z recepty niestety nie bardzo wyraznie napisany):
Ag.dostil - 30,0
ny.cholesteroli ad 100,0
Moja mala miala bardzo sucha skore...lekarka stwierdzila,ze skaza i kazala kupic kerm Neuroderm Lipo...na cuda nie liczylam...bo na lokciach i kolanach miala az strupy.:-(
Ale po kilku uzyciach...ow cud sie zdazyl
Mala ma teraz gladka i delikatna w dotyku skore...po chropowatym nie ma sladu
Naprawde jestem zadowolona z tego kremu.
A wyczytalam ostatnio w gazecie...bo moze zaczne od tego,ze lekarka kazala mi zmienic mleko na HA a ja wyczytalam,ze HA kupuje sie zapobiegawczo-jak jeszcze nie ma objaw alergi..bo gdy sie juz pojawia to powinna mi przepisac jakies specjalistyczne.Ale co sie bede z lekarka klocic...a wyczytalam w gazecie ''mam dziecko''
No i teraz nie wiem...czy zmieniac teraz na HA czy dopiero nastepne kupowac HA??
Mala ma teraz gladka i delikatna w dotyku skore...po chropowatym nie ma sladu
Naprawde jestem zadowolona z tego kremu.
A wyczytalam ostatnio w gazecie...bo moze zaczne od tego,ze lekarka kazala mi zmienic mleko na HA a ja wyczytalam,ze HA kupuje sie zapobiegawczo-jak jeszcze nie ma objaw alergi..bo gdy sie juz pojawia to powinna mi przepisac jakies specjalistyczne.Ale co sie bede z lekarka klocic...a wyczytalam w gazecie ''mam dziecko''
No i teraz nie wiem...czy zmieniac teraz na HA czy dopiero nastepne kupowac HA??
Mewa29
mama Adama
Dziewczyny martwię się bardzo - bo to się Antkowi rozłazi :--( Całe łydeczki już ma jakby w pokrzywce takich czerwonych krostkach:--( I nie wiem czy jutro na gwałt szukać lekarza, czy czekać ze spokoje do tego poniedziałku????
jezeli wysypka to raczej uczulenie na cos a nie atopowe zapalenie skory, moze to jednorazowa akcja mju
u nas sa azs objawa sie czerwonymi placki na szyjce i pod kolankami
Mojej wyskoczyło coś na twarzy dokładnie na policzku, jutro jade do cioci i może mi powie co to, bo na alergie mi to raczej nie wygląda, bo to taka plamka czerwona sucha ((
moj tez ma czerwone jakby plamy na policzkach i brodzie ale z tego co zauwazylam to od sliny
po nocy zanika a wieczorem buraczkowe
nawilzam emolium
daj znac Deli co ciocia powie
reklama
Moja mala miala bardzo sucha skore...lekarka stwierdzila,ze skaza i kazala kupic kerm Neuroderm Lipo...na cuda nie liczylam...bo na lokciach i kolanach miala az strupy.:-(
(...)
to ja od konca zaczne - jesli jakas reakcja alergiczna na bialko mleka krowiego juz wystapila to podawanie mleka typu HA jest juz bez sensu bo to mleko ma bardziej niz zwylke modyfikowane mleczko rozbite czasteczki bialka ale nadal MA WSKLADZIE BIALKO MLEKA KROWIEGO :-( ja to wiem od lekarza alergologa ;-) uzywalam tego mleczka w szpitalu jak czekalam na odpowiednia ilosc mojego mleka i mam puszke w zapasie - na wszelki wypadek ;-)
jeli dziecko ma skaze to powinno dostawac preparat mlekozastepczy - np. w celach diagnostycznych... np. bebilon pepti albo nutramigen...
u nas suche, szorstkie placki (takie jak u Was mju) zmiknely po 5 dniach smarowania ;-) teraz jestem na diecie bezmlecznej i za 10 dni robie prowokacje a potem do lekarza...
mju ;-) z doswiadczenia wiem ze dermatolodzy lecza skore (czesto sterydami) a nie zapobiegaja - jesli to jakas alergia to moze warto byloby pojsc do alergologa??
aha... nie pamietam czy tu czy na innym watku byla mowa o inhalatorach....
nam sie inhalator zepsul w Wigilie i malz pojechal do apteki (doz) po nowy...i co sie okazalo... inhalatory mozna wypozyczac!!!
trzeba sobie tylko do nich dokupic wezyk, nebulizator i maske a sam inhalator na 2 tygodnie mozna wypozyczyc do domku ;-) nie wiem jaki to koszt bo malz kupil nowy ale zawsze to jakies rozwiazanie :-)