reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

lepiej zebys nie wiedziała,bo wyglada to strasznie ,a dzieciątko strasznie płacze
moja juz była badana i prawdopodobnie następna wizyta w styczniu i juz sie boje:-(

Jasiek jako wczesniak byl od 6 tygodnia pod opieka okulisty... badania - makabra - dziecko zwiazane w kokon, na powieki zakladane takie metalowe klamerki zeby sie oczko nie zamknelo i potem okulista wklada taki jakby haczyk do oczka i je sobie nim obraca....
3 razy mielismy takie atrakcje :no::wściekła/y:

reklama
Badanie polega na 3krotnym zakrapianiu oczek kropelkami w odstępach 20min, później maluszek jest brany do ciemnego pokoju, świecą w oczka i sprawdzają na takim listewce z oczkami z różnymi soczewkami jak reagują źrenice na światło. Później z daleka świecą światłem, a na koniec pani doktor przybliżyła się całkiem do buzi Asi i przystawiła do oczka jakiś przyrząd mieszczący się w ręce i sprawdzała dno oka. Ogólnie Asia zniosła to bardzo dobrze ;-) W książeczce napisali nam w szpitalu, żeby iść do okulisty po 3cim miesiącu życia, no to poszliśmy jak mała miała 4 miesiące. Piwonia_2 dlaczego tak szybko masz wrócić na kolejną wizytę?

bo mamy zatkane kanaliki i bedziemy musieli je przetykać

Jasiek jako wczesniak byl od 6 tygodnia pod opieka okulisty... badania - makabra - dziecko zwiazane w kokon, na powieki zakladane takie metalowe klamerki zeby sie oczko nie zamknelo i potem okulista wklada taki jakby haczyk do oczka i je sobie nim obraca....
3 razy mielismy takie atrakcje :no::wściekła/y:

dokładnie o to mi chodziło,koszmar jakiś

Matko jedyna te badania okulistyczne to jakiś koszmar, współczuję Wam dziewczyny i Waszym dzieciom że takie rzeczy musicie przechodzić.
Jeśli chodzi o śmietanę w moim biuście to jestem normalnie przerażona tempem tycia mojej Tośki i jak chcecie to będę wam tę śmietanę pocztą wysyłać ;-)

Ja dziękuje za śmietankę. Wystarczy mi granica między 25 a 50 centylem u Oliwii.
Buziaczki dla Tosi. Widać kobietka lubi sobie pojeść.

No badanie u okulisty koszmar. Jak nie wysyłają to nie będę się dopominać, ale w książeczce sprawdzę czy coś napisali.

Z tego co napisałyście, to u wcześniaczków tak to koszmarnie wygląda i aż mi się serce ściska jak pomyślę przez co wasze maleństwa musiały przechodzić :-( Dodam na pocieszenie, że u starszych nie jest to takie ciężkie przeżycie i nic do oczka nie wkładają.

no bardzo niefajne te badania!!!

my tez dziś po szczepieniu - Bartek dzielny, tylko zajęczał trochę ale nei płakał a potem spał tak długo ze miał 5h przerwy w jedzeniu!!!
no i smietankę też mogę podeslac :) bo mamy 8640g - jak wy sie martwicie że wasze za chudziutkie to ja się martwię że mój będzie grubiutki...no ale podobno piersią nie można przekarmić - więc tej wersji się trzymam i liczę że w swoim czasie zgubi...

No ja chyba niestety dołączam do Mam alergików :-:)-( Antek łydki i ramionka (od barków po łokcie) ma w takiej suchej skórce miejscami czerwonej (łownie po kąpieli) a w ciągu dnia taka lekko brązowawa - no i bardzo szorstka w dotyku. Do dermatologa idę w poniedziałek.... czytam o tym AZS i chyba dziś nie usnę.....:-:)-:)-(

najważniejsza dieta i natłuszczanie skóry
moja miała spokój,a od miesiaca znów ja obsypuje(mówie o Gabrysi) ma całe nózki i pośladki w plamach,niby moje dziecko z testów na nic nie jest uczulone,a ja wiem,że to po mleku,kakale jej wychodzi:wściekła/y::-(

reklama
Basia! Z dwojga złego chyba wolałabym w tą stronę. Nie ma to jak się zamartwiać czy pokarm ma się dobry:-( Nie sprzyja to laktacji. Już i tak się złamałam i podaje małej butlę z kleikiem, żeby tylko waga drgnęła na następnej wizycie. A Bartuś jak zacznie raczkować to na pewno zacznie gubić i potem to wybiega. Zresztą będzie po prostu postawny facet. :tak:

Mju biedna ma nadzieję, że twój Antoś szybko się pozbędzie tych placków. On jest taki śliczny! Wierzę, że dobrze dobrane maści szybciutko pomogą i wróżę mu karierę modela!:-D

Do góry