reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Po zmienieniu lekarza jestem w bardzo dobrym humorze po powrocie od niego.
Do tego się okazało, że to koleżanka cioci (ciocia mi potwierdziła że lekarz OK) i już w ogóle jestem spokojna :-).
Czyli tak wyniki z kwi ok - tylko mama się nakręciła przez net
mocz bakterie, ale czekamy na posiew, by mieć pewność czy coś podać czy nie :)

Oliwia waży 6550g :) Od ubiegłego piątku 200g do przodu :-) To na pewno te 3 łyżki jabłka ją tak poduczyły hehehe

ciesze sie DELI ze wyniki z krwi ok:tak:

a wazy Oli dokladnie tyle samo co moj:tak:
a mierzylam go i wyszlo 66 cm, juz zmieniam spioszki na natepny rozmiar zeby mu w nocy bylo wygodnie bo te do 68 cm na styk sa

Moją ostatnio mierzyłam i miała 68.
U Madzi zamówiłam (dziękuje Ci bardzo raz jeszcze) ciuszki od 9-12 mc i niektóre 6-9, bo moja panna rośnie jak na drożdżach :-)
.

Moja prawie już 7 kg:)
2 tygodnie temu 6.450gr i 66cm długości. Główka 42cm i tyle samo w klatce piersiowej.
Mam do Was pytanie dziewuszki.
Mojej małej nad prawym uszkiem zrobiła się czerwona plama z wysuszoną skórką. Jak nasmaruję oliwką to wygląda jak ugryzienie. Skórka jakby przetarta. Nie sądzę,że to ciemieniuszka, bo w tym miejscu to dziwne, poza tym skórka była biała a nie taka żółtawa jak przy ciemieniuszce. Co myślicie?

wczoraj z Mikusiem bylismy u pediatry, bo dostal wysypki na brzuszku.
nasz maluszek wazy 7700 i najprawdopodobniej jest do AZS, chociaz o bardzo delikatnym przebiegu; pani dr powiedziala, ze moze to byc od wszystkiego - od proszku, od naszych ubranek, mojej diety, mleczka, ktore ostatnio Mu podalismy, od kremow czy plynu do kapieli. na razie wyklucze wszystkie rzeczy tzw. "kontaktowe" oraz to co ostatnio zaczelam jesc, np czekolade i zobaczymy. wizyta za 2 tyg

Oliwia tak jak i jej bliźniaczka Monisia ma zalecone furagin. W poniedziałek znów posiew i mocz :) dwie panienki nawet już sisiu oddają w ten sam dzień. Rubi może faktycznie raz sisia Oliwcia, a raz Monisia :).
Rubi jak tylko będzie ciepło to przyjeżdżamy z Oliwią do Was :).

my byliśmy na wizycie w srode i mała wazy 5350g i ma 68 cm
i w ciagu 2 tygodni mało przybrała,ale za to sporo urosła i możliwe,ze stąd ten mały przyrost
ale mamy juz zielone światełko na jedzonko i od środy było już kilka łyżeczek soczku,a wczoraj zjadła troszke jabłuszka i jak na razie małej bardzo smakuje nic sie nie skwaśnila tylko wcinała
a po nowym roku pani doktor kazała juz małej dawc pierwszy obiadek
i mamy zrobic badanie moczu

reklama
Do góry