reklama
Ja kilka lat temu mialam 2 zabiegi laserem na pachy i bikini... I wiecej sie juz raczej nie zdecyduje, bo efekt nie ostal sie zaden, a bolalo koszmarnie mimo emli 
A w ogole to zawsze slyszalam, jak w ciazy wlosy gestnieja, cera robi sie promienna, a zmarszczki sie rozprasowuja... Szkoda tylko, ze ja wygladam jak strach na wroble
wlosy mi wypadaja, przetluszczaja sie tak, ze powinnam je myc 2x dziennie, cere mam tak koszmarna, ze boje sie patrzec w lustro, nawet plecy i dekolt zaatakowane... szczescie w nieszczesciu takie, ze i tak musze lezec w domu ;-) a jak jest u was?

A w ogole to zawsze slyszalam, jak w ciazy wlosy gestnieja, cera robi sie promienna, a zmarszczki sie rozprasowuja... Szkoda tylko, ze ja wygladam jak strach na wroble

Ostatnia edycja:
Dżaga
Fanka BB :)
w 1 trymestrze szaleją hormony ale zaraz wchodzimy w 2 trymestr i powinno być znacznie lepiej 
ja w 1 ciazy miałam cudne włosy i tak do 5 miesiaca po porodzie bo pozniej wypadały na potęge ;/
teraz tez mam syfy na buzi ale wlosy sie zaczynaja poprawiac ;]
ja w 1 ciazy miałam cudne włosy i tak do 5 miesiaca po porodzie bo pozniej wypadały na potęge ;/
teraz tez mam syfy na buzi ale wlosy sie zaczynaja poprawiac ;]
amethyst- ja mam dokładnie to samo co Ty..tylko że mi syfki na samej twarzy zostają..dekolt uratowany na razie.. do tego mam jeszcze jakieś wielkie SUTY, a piersi mają kształt dojnej krowy
. Nie czuję się sexy..o nie
.
A od tego siedzenie w domu to też mi się już niedobrze robi..a to dopiero 2 tygodnie

A od tego siedzenie w domu to też mi się już niedobrze robi..a to dopiero 2 tygodnie

no ja z depilacją laserową nie zdążyłam
Po goleniu mi wyskakują krostki i strasznie swędzi i rozważam wosk tam na dole
Ale raczej sama sobie zadam ten ból 
Cera tak mniej więcej do 7 tyg. zrobiła mi się piękna, przestałam się świecić, skóra gładka beż syfów po prostu bosko! Ale niestety od 7tyg to jest masakra. Wywalają mi pryszcze, głównie na linii żuchwy. Ja raczej zawsze miałam jakies tam problemiki, skóra przetłuszczająca się. Ale teraz jest źle, a dbam tak jak nigdy wcześniej bo mam czas i nie muszę się malować
Kilka razy dziennie przecieram twarz tonikiem i żel na wypryski i wszystko na nic. Ciekawe jakbym wyglądała, gdybym musiała przez 8 godzin chodzić z fluidem na twarzy.
Włosy mnie się wzmocniły, a rzęsy jakie mam gęste (chociaż to może wynikać z braku codziennego ich maskarowania:-)) Paznokcie były twarde do 7tyg też, a teraz miękkie i rozdwajające się
Plus: w końcu mam cycki
sama się macam oglądając telewizję i taką mi to przyjemność sprawia, że hej. Zawsze płaska, a teraz biustonosz wypełniony i jest za co złapać 

Cera tak mniej więcej do 7 tyg. zrobiła mi się piękna, przestałam się świecić, skóra gładka beż syfów po prostu bosko! Ale niestety od 7tyg to jest masakra. Wywalają mi pryszcze, głównie na linii żuchwy. Ja raczej zawsze miałam jakies tam problemiki, skóra przetłuszczająca się. Ale teraz jest źle, a dbam tak jak nigdy wcześniej bo mam czas i nie muszę się malować
Włosy mnie się wzmocniły, a rzęsy jakie mam gęste (chociaż to może wynikać z braku codziennego ich maskarowania:-)) Paznokcie były twarde do 7tyg też, a teraz miękkie i rozdwajające się
Plus: w końcu mam cycki
wracając do tematu kremów na rozstępy, to przy pierwszym brzuszku stosowałam krem Elasti-Q jakieś czeskiej firmy dostepny w aptekach. był chwalony przez znajome i też się skusiłam. generalnie jestem zadowolona bo udało mi się uniknąć popękania, mimo że mam predyspozycje
niestety wiem też, że to bardzo indywidualna sprawa, albo może na brzuszku i tak bym nie miała - trudno powiedzieć.
tym razem też go zakupiłam. jest trochę droższy, ale w allegrowych aptekach nadal dostępny w przyzwoitej cenie. Niestety podonie jak większość kremów można go używać od drugiego trymestru, więc na teraz zakupiłam sobie olejek z orzechów makadamii w czystej postaci. troszkę poszperałam w sieci i podobno jest ok. do tego jest tani, ładnie się rozprowadza, a co dla mnie najważniejsze dobrze nawilża i uelastycznia skórę ;-)
jeśli chodzi o książki to niestety nie przerobiłam żadnego poradnika dla ciężarówek, ale za to z czystym sumieniem mogę polecić Wam książkę JĘZYK NIEMOWLĄT - MOJA MAMA MNIE ROZUMIE Tracy Hogg, Melinda Blau.
Wiem że to nie w temacie urody, ale książka idealna na ostatnie miesiące ciąży kiedy to większość brzuszków siedzi już w domu. zwłaszcza polecam na pierwszą ciążę. Możecie nie wierzyć, ale ta książka na prawdę pomogła mi zrozumieć zachowania i przekazy mojej świeżo narodzonej córci
tym razem też go zakupiłam. jest trochę droższy, ale w allegrowych aptekach nadal dostępny w przyzwoitej cenie. Niestety podonie jak większość kremów można go używać od drugiego trymestru, więc na teraz zakupiłam sobie olejek z orzechów makadamii w czystej postaci. troszkę poszperałam w sieci i podobno jest ok. do tego jest tani, ładnie się rozprowadza, a co dla mnie najważniejsze dobrze nawilża i uelastycznia skórę ;-)
jeśli chodzi o książki to niestety nie przerobiłam żadnego poradnika dla ciężarówek, ale za to z czystym sumieniem mogę polecić Wam książkę JĘZYK NIEMOWLĄT - MOJA MAMA MNIE ROZUMIE Tracy Hogg, Melinda Blau.
Wiem że to nie w temacie urody, ale książka idealna na ostatnie miesiące ciąży kiedy to większość brzuszków siedzi już w domu. zwłaszcza polecam na pierwszą ciążę. Możecie nie wierzyć, ale ta książka na prawdę pomogła mi zrozumieć zachowania i przekazy mojej świeżo narodzonej córci

Plus: w końcu mam cyckisama się macam oglądając telewizję i taką mi to przyjemność sprawia, że hej. Zawsze płaska, a teraz biustonosz wypełniony i jest za co złapać
![]()
hehe

ja mam to samo... aż się wylewają ;-) a mąż jaki zadowolony

już mi tylko jeden stanik został co się mieszczę, a tu za kilka miesięcy dalszy przyrost
reklama
szczęściara13
Fanka BB :)
Mój też biustem zachwycony
Ja również taki to on jeszcze nie był ^^ Na rozstępy kupiłam Elancyl dla kobiet w ciąży. Mam rozstępów pełno po okresie dojrzewania i nie chce już mieć nowych prezentów. Z tego co wyczytałam to ten krem ma najlepsze opinie. Ale i tak się boje popękania. Znacie może jeszcze lepszy od tego kremu?