reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

reklama
Dziewczyny czy wasze maluchy tez stekaja i wydaja dziwne dzwieki?:eek: Moja tak prycha sobie czasami przez pol godziny w lozeczku zanim zasnie

jeżeli mówisz o chrząkaniu z gardła to normalne :) położna wczoraj u nas była i też byłam zaniepokojona tym u naszej Julki, ona uspokoiła nas że może jej tam zalegać mleko i odchrząkuje sobie automatycznie. W każdym razie nie jest to groźne ani nie są to początki żadnej choroby :)

Wy już byłyście u ortopedy zbadać bioderka?? Nam położna powiedziała że najlepiej iść w drugim miesiącu życia i bądź tu mądry :-D

Dziewczyny mam pytanie w szpitalu mi powiedzieli że po dwóch tygodniach małemu na lewej ręce zrobi się pęcherzy który pęknie i zacznie się paprać ale żeby się tym nie przejmować bo to reakcja na szczepienie. Jednak mija trzeci tydzień i nic się nie dzieje, czy to znaczy że szczepionka się nie przyjęła??

Zdecydowałyście się już na szczepienia??

My w tym lub przyszłym tygodniu (czekamy na tel z przychodni) idziemy do pediatry i wtedy się dowiemy co i jak z szczepieniami. Chcemy puki co zaszczepić małą na pewno skojarzoną 6w1 i na pneumokoki, nad rotawirusami się zastanawiamy (jeżeli ktoś ma powody za i przeciw bardzo chętnie poczytam bo już mam mieszane uczucia po internetowych wiadomościach)

My na usg bioderek idziemy jutro w Niemczech między 4-6 tygodniu życia wykonują. Co do szczepień : z pewnością nie wybieramy standardowych produktów lecz takie ,które nie zawierają rtęci. Zastanawiamy się nad szczepieniem wg. systemu szwedzkiego jednak nim to musimy zasięgnąć opinii lekarza praktykującego w Szwecji aby nam wyjaśnił kilka wątpliwości.
Jeśli chodzi o szczepienia my kierujemy się tym jakie jest prawdopodobieństwo zachorowania a jakie skutków poszczepiennych oraz czy jeśli się nie zaszczepi to czy jest lekarstwo w razie gdyby maluszek zachorował i od tego uzależniamy naszą decyzję na co szczepić a na co nie.

Ostatnia edycja:
Nam w szpitalu wyliczyli kiedy dane U wykonują a przy U3 mam wpisane ,że będzie USG bioderek. USG wykonuje lekarz pediatra chyba ,że nie ma sprzętu w swojej praktyce wówczas daje skierowanie. Lekarz pediatra powinien Was poinformować co, kiedy :)

reklama
Do góry