reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

ewela może jest mu za gorąco jak leży na tym policzku.. z potówkami nic sie nie robi trzeba czekać aż same znikną.. przynajmniej z tego co sie orientuje :)

reklama
No o 9 tej ruszamy do szpitala, boje sie jak cholera:-(. Mi sie juz zdaje normalnie,ze on mniej zolty,ale moze to jakies schizy. :eek:

A dziewczyny zauwazylam u tygrysa ,ze ma potoweczki po nocy na prawym policzku jak je usunac?

ewela może jest mu za gorąco jak leży na tym policzku.. z potówkami nic sie nie robi trzeba czekać aż same znikną.. przynajmniej z tego co sie orientuje :)

moja tez miała na policzku potówki, ale same zeszły tak jak mówi mi_mi

Można potówki ew. przetrzeć spirytusem 70%, żeby lepiej przyschły i przede wszystkim wietrzyć to miejsce. Widocznie było mu za ciepło w nocy :)

Dzisiaj bylismy na kontrolnym USG bioderek - bioderka ładnie wykształcone, nie ma cech dysplazji !!:tak: JUPI!!!!!!!!!!!!

Trzymam kciuki, żeby szybko żółtaczka znikała!!!

hejus

wrocilismy,ale wynik bilburiny dopiero o 15stej. Ogolnie pediatra powiedziała,ze z nozek juz znikła zołtaczka i mały przybrał 110g od wypisu czyli pozytywnie :-) Zobaczymy jak jeszcze ten wynik.

To co mu sie zrobiło na twarzy to nie potówki tylko rumien i na to manganian potasu do kapieli .

hejus

wrocilismy,ale wynik bilburiny dopiero o 15stej. Ogolnie pediatra powiedziała,ze z nozek juz znikła zołtaczka i mały przybrał 110g od wypisu czyli pozytywnie :-) Zobaczymy jak jeszcze ten wynik.

To co mu sie zrobiło na twarzy to nie potówki tylko rumien i na to manganian potasu do kapieli .
Mnie w szpitalu mówili że znika od nóżek w górę, czyli już jest dobrze, moja jeszcze w szpitalu była dobę pod lampami, później kontrola bilirubiny i nadal była podwyższona, ale nie wymagała już lamp i wypisali nas z żółtą skórką, dopiero teraz robi się jaśniejsza, więc głowa do góry będzie dobrze:tak:

pisalam chyba na karmieniu,ze biliburyna spadla 13,4 :rofl2:. Noc mam nie przespana, malego bolal brzuszek,ale po koperku jak nawalil w pieluszke to jk za caly tydzien:sorry::laugh2:

reklama
Do góry