reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

ewela może jest mu za gorąco jak leży na tym policzku.. z potówkami nic sie nie robi trzeba czekać aż same znikną.. przynajmniej z tego co sie orientuje :)

reklama
No o 9 tej ruszamy do szpitala, boje sie jak cholera:-(. Mi sie juz zdaje normalnie,ze on mniej zolty,ale moze to jakies schizy. :eek:

A dziewczyny zauwazylam u tygrysa ,ze ma potoweczki po nocy na prawym policzku jak je usunac?

ewela może jest mu za gorąco jak leży na tym policzku.. z potówkami nic sie nie robi trzeba czekać aż same znikną.. przynajmniej z tego co sie orientuje :)

moja tez miała na policzku potówki, ale same zeszły tak jak mówi mi_mi

Można potówki ew. przetrzeć spirytusem 70%, żeby lepiej przyschły i przede wszystkim wietrzyć to miejsce. Widocznie było mu za ciepło w nocy :)

Dzisiaj bylismy na kontrolnym USG bioderek - bioderka ładnie wykształcone, nie ma cech dysplazji !!:tak: JUPI!!!!!!!!!!!!

Trzymam kciuki, żeby szybko żółtaczka znikała!!!

hejus

wrocilismy,ale wynik bilburiny dopiero o 15stej. Ogolnie pediatra powiedziała,ze z nozek juz znikła zołtaczka i mały przybrał 110g od wypisu czyli pozytywnie :-) Zobaczymy jak jeszcze ten wynik.

To co mu sie zrobiło na twarzy to nie potówki tylko rumien i na to manganian potasu do kapieli .

hejus

wrocilismy,ale wynik bilburiny dopiero o 15stej. Ogolnie pediatra powiedziała,ze z nozek juz znikła zołtaczka i mały przybrał 110g od wypisu czyli pozytywnie :-) Zobaczymy jak jeszcze ten wynik.

To co mu sie zrobiło na twarzy to nie potówki tylko rumien i na to manganian potasu do kapieli .
Mnie w szpitalu mówili że znika od nóżek w górę, czyli już jest dobrze, moja jeszcze w szpitalu była dobę pod lampami, później kontrola bilirubiny i nadal była podwyższona, ale nie wymagała już lamp i wypisali nas z żółtą skórką, dopiero teraz robi się jaśniejsza, więc głowa do góry będzie dobrze:tak:

pisalam chyba na karmieniu,ze biliburyna spadla 13,4 :rofl2:. Noc mam nie przespana, malego bolal brzuszek,ale po koperku jak nawalil w pieluszke to jk za caly tydzien:sorry::laugh2:

reklama
Do góry