Witam wszystkie Dziewczyny!
Długo zastanawiałam sie nad zakupem 'tej właściwej' wanienki dla swojego pierwszego Maluszka. Zalezało mi na tym, by była wygodna dla rodziców, jak i dziecka oraz łatwa w obsłudze. Po zrobieniu rekonesansu zdecydowałam sie ostatecznie na Cuddle&Bubble z Chicco, za co mam nadzieje, podziękują mi moje plecy.
Z głównych jej zalet to regulacja wysokości, kółeczka, łatwe składanie i rozkładanie, dokładany przewijak i organizer na kosmetyki - ponizej przesyłam zdj dla zainteresowanych.
Zobacz załącznik 1453173
Niemniej fajna wanienka to połowa sukcesu w całym procesie kąpieli i pielęgnacji Małego Człowieka. Stad moje pytanie i prośba do Was, Drogie Forumowiczki - Jak Wy ogarniacie ten temat? Tzn., jak to zrobić, zeby ten wieczorny rutual przebiegał sprawnie i przyjemnie jednocześnie?
Gdzie w ogole kapać maluszka - w pokoju czy w łazience, gdzie z zalozenia jest ciepło? Gdzie pielegnowac / ubierac po kapieli? Przenosic go z łazienki do pokoju? A moze nie ma to wiekszego znaczenia? A moze własnie ma to znaczenie, bo zmiany temteratur moga byc ryzykowne?
Jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie? Podzielcie się prosze.