reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

reklama
Dziewczyny czy wasze maluchy tez stekaja i wydaja dziwne dzwieki?:eek: Moja tak prycha sobie czasami przez pol godziny w lozeczku zanim zasnie

jeżeli mówisz o chrząkaniu z gardła to normalne :) położna wczoraj u nas była i też byłam zaniepokojona tym u naszej Julki, ona uspokoiła nas że może jej tam zalegać mleko i odchrząkuje sobie automatycznie. W każdym razie nie jest to groźne ani nie są to początki żadnej choroby :)

Wy już byłyście u ortopedy zbadać bioderka?? Nam położna powiedziała że najlepiej iść w drugim miesiącu życia i bądź tu mądry :-D

Dziewczyny mam pytanie w szpitalu mi powiedzieli że po dwóch tygodniach małemu na lewej ręce zrobi się pęcherzy który pęknie i zacznie się paprać ale żeby się tym nie przejmować bo to reakcja na szczepienie. Jednak mija trzeci tydzień i nic się nie dzieje, czy to znaczy że szczepionka się nie przyjęła??

Zdecydowałyście się już na szczepienia??

My w tym lub przyszłym tygodniu (czekamy na tel z przychodni) idziemy do pediatry i wtedy się dowiemy co i jak z szczepieniami. Chcemy puki co zaszczepić małą na pewno skojarzoną 6w1 i na pneumokoki, nad rotawirusami się zastanawiamy (jeżeli ktoś ma powody za i przeciw bardzo chętnie poczytam bo już mam mieszane uczucia po internetowych wiadomościach)

My na usg bioderek idziemy jutro w Niemczech między 4-6 tygodniu życia wykonują. Co do szczepień : z pewnością nie wybieramy standardowych produktów lecz takie ,które nie zawierają rtęci. Zastanawiamy się nad szczepieniem wg. systemu szwedzkiego jednak nim to musimy zasięgnąć opinii lekarza praktykującego w Szwecji aby nam wyjaśnił kilka wątpliwości.
Jeśli chodzi o szczepienia my kierujemy się tym jakie jest prawdopodobieństwo zachorowania a jakie skutków poszczepiennych oraz czy jeśli się nie zaszczepi to czy jest lekarstwo w razie gdyby maluszek zachorował i od tego uzależniamy naszą decyzję na co szczepić a na co nie.

Ostatnia edycja:
Nam w szpitalu wyliczyli kiedy dane U wykonują a przy U3 mam wpisane ,że będzie USG bioderek. USG wykonuje lekarz pediatra chyba ,że nie ma sprzętu w swojej praktyce wówczas daje skierowanie. Lekarz pediatra powinien Was poinformować co, kiedy :)

reklama
Do góry