reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia Zdjęcia Zdjęcia: brzuszki mamusie i bobaski

ach laseczi
obiecuję
bendem ćwiczyć po porodzie:tak:
Teraz niestety młody rygor trzyma więc się nie wychylam.. ale może choć na basen się wybiorę:-)

reklama
gatta: Współpracowałam z Orange models. Moja "kariera" na wybiegu jednak się skończyła po dwóch latach. Sama zrezygnowałam bo zobaczyłam to wszystko od kuchni i podziękowałam. Mam koleżankę, która ma 23lata i co za tym idzie kończy karierę, jest załamana, uzaezniona od kokainy i skrajnie wychudzona i wyniszczona. Zostałam natomiast przy fotomodelingu mam znajomych fotografów, jeżdże na wystawy, a to poznaje nowych i tak sobie dla przyjemności czasem zapozuje. ;-)
Pozatym uważam, że każda kobieta jest na swój sposób piękna.Nie chodzi o jędrne biusty, szczple brzuchy czy nogi żyrafy. Chodzi o akceptacje samej siebie i wydobycie piękna. ;-) Mam koleżankę która nie jest zbyt wysoka ma nogi jak kaczuszka i jest troszke przy kości, ale za to tak świetnie się ubiera że całkowicie ukrywa niedoskonałości a uwydatnia zalety swojej sylwetki. To co ktoś może uważać za ideał piękna innego obrzydza.

Jak był taki duży to aż dziw że nie zgniatał Ci narządów.:eek: Znam kobitkę z innego forum co też miała mały brzuszek, ale miała potem kłopoty z nerkami bo mały ułożył się z tyłu, a nie należał do małych.
Yh, wolę większy brzuszek(choć i tak mam mały:sorry:) i wolę urodzić tego 2,5-3kg robaczka, niż przepychać 4kg i 60cm wielkoludzika przez otwór wielkości cytryny. A znając mamusie i tatusia, to synuś na stówe będzie długi, chudziutki i łysy.:-D

a Synek ogólnie był wg bwodu czaszki o 2 tygodnie a wg długości kości udowej o tydzień większy niż wynikałoby z wieku ciąży.. ;-) a więc mam nadzieję że jednak to drugie będzie drobniutkie żeby łatwiej poszło.. i żeby się zdążyła małą dzidzią nacieszyć.. bo synkiem się nie nacieszyłam.. tak szybko wyrósł i stał sie samodzielny :-D
U mnie w 23tygodniu synek miał wymiar dwuciemieniowy na 20 tydzień, a z kolei patrząc na obwód brzuszka, wagę i długość kości udowej na 22. Na szczęście mieści się w 50centylach czyli jest wszystko ok. ;-) Tylko po prostu przypuszczam mały będzie. ;-)
Polecam fajny kalkulator ->Wiek ciąży a wymiary USG (BPD,AC,FL oraz waga płodu) :: MediWeb.pl :tak:

Alex:albo ja zle zrozumialam, albo Ty piszac , ze idaeal piekna jakiejsc osoby obrzydzac moze innajesli mialas na mysli obrzyddzenie moimi piersiami. Wybacz, ale pisalam, ze dla kuzynki mojego mezunia to ideal. dla kazdego cos innego i sie z tym zadzam, ale niekoniecznie trzeba pisac, ze czyjs ideal obrzydza kogos innego... hmm chyba za mocno napisane. ja sie ciesze z moich wielkich piersi. nie mam kompleksow, lubie swoje cialo. dla mnie sa idealne. nie narzucam nikomu, ze maja sie podobac (choc sie podobaja;) ). mnie sie podobaja dziewczyny i z wielkimi i malymi piersiami. najwazniejsza jest pewnosc siebie, ja ja akurat mam i dlatego w modelingu wciaz pracuje i sie nie uzaleznilam od niczego, ani kokainy, ani opini ludzi. robie to co kocham i nie ide na latwizne. jak mi cos nie pasuje to to wyrazam, z nicczym sie nie kryje, moze dlatego. dla mnie jest piekna kobieta, jesli tego chce! nie trzeba byc typowa pieknoscia, zeby zachwycac, czasami ma sie to cos. ja dostrzegam w ludziach czasami takie walory, ktorych ini nie widza. lubie sie doszukiwac. a to piekne usta, a to zniewalajace spojrzenie itd.

Ostatnia edycja:
reklama
gatta czy ty masz jakieś kompleksy?:eek: bo czepiasz się tego co alex napisała, a ja jako osoba obiektywna nigdy w życiu bym tego tak nie odebrała... z resztą zauważyłam że wszystko co piszemy odbierasz jako jakis atak na siebie,.. dziewczyno wyluzuj.. ja posta Alex odebrałam w ten sposób, że niektórzy moga krytycznym okiem spojrzeć na jej chudziznę, a niektórzy na np moje fałdki i każdy lubi co innego... nie sądzę żeby ten post odnosił się do ciebie :eek: nie napisała nic na temat twojego biustu... dała tylko kilka przykładów i wymieniając wymieniła np biust, bo o tym była mowa.. to raczej obiektywne spostrzeżenie było niż ocena...

Ostatnia edycja:
Do góry