reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Mój prywatny nawet mi nie wspomniał o cytrynie, zalecił po 1 i 2 godz., a to własnie on zlecił mi to badanie, a NFZ stwierdził,że mam sobie cytrynę wycisnąć (pół) i zalecił mi po 1 godzinie tylko

Ja wypilam bez zadnej cytrynki i nawet dobre bylo;) slodkie ale nie takie złe jak mnie straszyli;) najlepiej szybko duszkiem pic.

Ja zamiast picia glukozy wybrałam kłucie palucha przez 3 dni. Niestety mimo 4 podejść ta glukoza się mojego żołądka nie trzymała i leciałam wymiotować po kilku łykach.

A tu mała panna T.

DSC_0751.jpg

Załączniki

• DSC_0751.jpg
    DSC_0751.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 77
Sesi śliczna,
Co do picia glukozy to ja wypiłam bez cytryny, wydaje mi się że sporo zależy od nastawienia, ja się nastawiłam że przecież lubię słodkie i jakoś poszło, gorzej było wytrzymać na poczekalni 2h jak dla mnie nie robiąc nic.

O ja też w tym tygodniu będę piła glukozę. Teraz wezmę ze sobą cytrynę bo jednak za słodkie to i mdłe strasznie.
A mi młody dokucza coraz bardziej tą pozycją poprzeczną bo boli mnie cała macica od tego rozciągania. Dzisiaj zaczęliśmy 26 tydzień , jeszcze tylko 14 tygodni.:-)

Glukozę miałam w zeszłym tyg, szybko wypiłam i po bólu . To jest Poprostu bardzo słodkie i tyle.
Marzycielka : ja tez mam małego w poprzek i podpisuje sie pod tym ze nie należy to do przyjemnych pozycji. Jestem ciekawa kiedy sie odwróci , w końcu mamy juz 29 tydz. Lekarz mówił ze do 36 tyg mam sie nie martwić , zobaczymy.
Dobranoc wszystkim

Dziękuje dziewczyny za wszystkieodpowiedzi. Jeszcze jedno krótkie pytanie- można kupić glukozę dzień przed? Może głupie pytanie, ale nie wiem w jakiej formie ona jest i jak ja przechowywać

reklama
Do góry