reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ewelinka współczuję takiego bencwała i to jeszcze prywatnie ma czelność za to kasę brać:wściekła/y:
Jednak fakt, najważniejsze, że Maluszek zdrowy i pięknie rośnie.

My już po wizycie, naczekałam się niemiłosiernie, bo miałam umówioną na 11:05 a wyszłam ze szpitala o 14:25 ale było warto dla tych widoków.
Synek nie wiedział co się dzieje bo chlipałam przez całe usg, ale nadal jak sobie pomyślę, o tym to łzy mi stają w oczach. Maluszek wiercił się, że trudno go było zmierzyć, obracał się do nas buźką, machał małymi łapkami, stópkę nawet widzieliśmy. Usg trwało może ze 20-30min ale mogłabym tam leżeć godzinami i tylko patrzeć.
Parametry wszytskie w normie, narządy wewnętrzne tam gdzie być powinny a Maleństwo rośnie jak na drożdżach bo według dzisiejszego usg już wychodzi 12tydz i 5 dzień a według tego miesiąc temu dziś jest 12tydz i 2dzień i tego będę się trzymać:-) Mamy już umówioną wizytę na usg połówkowe na 15 października.
Zdjęcia mojej małej Istotki w odpowiednim wątku wrzuciłam:-)

reklama
Ewelinka współczuje lekarza. niestety i tacy są. mój tez nie należy do wyjątkowo sympatycznych ale bez przesady.. Jak tylko mozesz to zmien na kogos z wieksza empatią

Evelinka - ja bym takiemu nie zapłaciła, nie dość, że tak dużo zawołał to Ci ani chwili czasu nie poświęcił! Takie usg jak Ty, to miałam w 6tc, ale to było zrozumiałe, i tak cieszyłam się, że tam "coś" jest, wcześniej było podejrzenie, że ciąża pozamaciczna...
Szczebiotka - jakiego wielkiego człowieka masz w sobie! Przepiękne "maleństwo" :-D nie przypuszczałam, że nasze maluchy już takie pokaźne są!

Ja już się nie mogę wtorku doczekać :-D

Ewelinka - ja na szczęście lekarkę mam bardzo do mnie cierpliwą , a gdybym miała taką wizytę jak ty , to mój mąż chyba by go tam zakrzyczał w gabinecie. Oby wizyty we wrześniu były przyjemniejsze :tak:

Szczebiotka - przez twojego posta aż się popłakałam, tak szczegółowo i mile opisałaś wizytę, że od razu wyobraziłam siebie 13-go września (wtedy będe miała USG genet) i się popłakałam. A jak zobaczyłam dzidziola to już strumienie sie polały, bo twoja mała istotka już nie taka mała. Jest śliczna :-)

reklama
Dziewczyny gratuluje Wszystkim udanych wizyt:) ja miałam swoją w czwartek. Wg OM był to 12tyg+5dni, wg USG wyszło 13 tyg+3dni. Maluszek ma 72mm, więc już spory człowieczek z niego:) Ogólnie wszystko wporządku. Maleństwo ma widoczną kostkę nosową, tylko przeziarność karkowa wyszła dość spora bo 2,2mm ale mieści się w normie. Narządy wewnętrzne wszystkie rozwijają się prawidłowo. Tylko na splotach naczynkowych komór bocznych mózgu maluszek miał trzy maleńkie torbielki:( ale pani doktro powiedziała żeby się narazie tym nie przjmować, trzeba tylko obserowować bo powinny się z czasem same wchłonąć. Dodatkowo zrobiłam sobie test podwójny i dziś jego wyniki razem z opisem USG będe wysyłać do jedej pani doktor do oceny.
Poniżej zdjęcia nie wiem czy coś na nich widać:) bo nie miałam czasu zeskanować. Zrobiłam zdjęcie telefonem:)
Zdjęcie0003.jpgZdjęcie0006.jpg

Do góry